Tři body i z Českých Budějovic! | SK Slavia Praha
Více

Tři body i z Českých Budějovic!

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Slavia nezaváhala ani ve třetím kole první fotbalové ligy. Na hřišti Českých Budějovic vyhrála 2:1. O první gól se nádhernou střelou pod břevno postaral už v 5. minutě David Kalivoda.
ČESKÉ BUDĚJOVICE – Slavia nezaváhala ani ve třetím kole první fotbalové ligy. Na hřišti Českých Budějovic vyhrála 2:1. O první gól se nádhernou střelou pod břevno postaral už v 5. minutě David Kalivoda. O čtyři minuty později ho napodobil Zdeněk Šenkeřík.

O svou neprůstřelnost v dresu Slavie přišel po přestávce gólman Martin Vaniak, když ho v 52. minutě překonal domácí Martin Vozábal. Radost slávistům kalí jen zranění Františka Dřížďala, který se ráno podrobí vyšetření kotníku.
 
„Poměrně brzy jsme dali dvě branky a v první půli jsme mohli přidat i další. Ve druhé půli už jsme neběhali tak jako před přestávkou a to se projevilo i na průběhu utkání. Z naší strany tam bylo méně pohybu. Budějovice navíc neměly co ztratit a tak šly do druhé půle s větším odhodláním,“ uvedl po zápase trenér Slavie Karel Jarolím.

„Sáhli jsme ke střídání, vyztužili jsme střed hřiště, Vlček navíc mohl vítězství pojistit. V druhé půli jsme byli méně aktivní, ale tomu se člověk nemůže po tak náročném programu divit. Jsem rád, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce," dodal slávistický kouč.

Trenér Dynama František Cipro viděl také klíč k výsledku v úvodu. „Po lehkých ztrátách míče ve středu hřiště jsme dvakrát inkasovali, soupeř nás přehrával. Je škoda, že Radzinevičius nedokázal dát kontaktní branku. Po přestávce měl ještě dobrou šanci Vozábal, bohužel utkání neudělal ještě zajímavějším," řekl žurnalistům Cipro.

České Budějovice – Slavia 1:2 (0:2)

Branky: 52. Vozábal - 5. Kalivoda, 9. Šenkeřík

České Budějovice: Kučera – Plocek, Hunal (77. Stráský), Homoláč, Šmíd – Vozábal, Hílek, Bíro (86. Hrbáč), Černý – Adamec (36. Plichta), Radzinevičius
Slavia: Vaniak – Krajčík, Suchý, Brabec, Dřížďal (22. Hubáček) – Kalivoda (64. Švec), Tavares, Janda, Šmicer (73. Volešák) – Vlček, Šenkeřík
Žluté karty: Adamec – Brabec, Švec
Diváci: 5978



Utkání jsme sledovali on-line

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články