Malé slávisty dekoroval David Kalivoda | SK Slavia Praha
Více

Malé slávisty dekoroval David Kalivoda

PRAHA - Malí fotbalisté ze ZŠ Vladivostocká vyhráli pražské finále kategorie B McDonald's Cupu! Vítězný tým tak postupuje do celorepublikového finále, které se koná v červnu v Jihlavě. Většina hráčů z vítězného týmu hraje za slávistickou přípravku...
PRAHA - Malí fotbalisté ze ZŠ Vladivostocká vyhráli pražské finále kategorie B McDonald's Cupu! Vítězný tým tak postupuje do celorepublikového finále, které se koná v červnu v Jihlavě.

Většina hráčů z vítězného týmu hraje za slávistickou přípravku, tým proto nastoupil v tradičních červenobílých dresech. Dramatické finále rozhodly až pokutové kopy. Žáci z Vladivostocké zvítězili 4:3 nad ZŠ Marjánka, za kterou nastoupili hráči, kteří většinou oblékají dres městského rivala z Letné.

Malé fotbalisty ze 4. a 5. tříd přišel povzbudit i záložník Slavie David Kalivoda, který na závěr předal vítězům pohár i medaile. Mezitím také stačil rozdat desítky autogramů.

„Bylo to napínavé a dramatické utkání. Na klucích bylo vidět, že mají větší vůli po vítězství, při penaltách jsme zachovali klid a zaslouženě jsme vyhráli a postoupili do celostátního finále, které se koná za necelé dva týdny v Jihlavě,“ zhodnotil utkání trenér vítězného týmu Ivan Souček.

„Většina z těch, kteří na turnaji nastoupili, jsou hráči Slavie ročník 1997. Bylo tam i pár hráčů z jiných klubů, ale jádro tvořili malí slávisté,“ upřesnil trenér, který trénuje E-žáky Slavie.

Vítězové v červenobílých dresech předvedli přítomným divákům i tradiční slávistickou děkovačku. Po jejím skončení se vrhli na Davida Kalivodu, aby si u něj „vyzvedli“ kartičku s podpisem.

David  K a l i v o d a

Do Slavie jste přišel ve čtrnácti letech. Znamenal pro vás zisk mistrovského titulu něco víc než například pro ostatní, kteří nejsou v klubu tak dlouho?
„Krásné to bylo pro všechny. Do Slavie jsem přišel v roce 1996, kdy se v Edenu vyhrál titul. A když jsem viděl, co se kolem toho děje, tak bylo mým snem vyhrát se Slavií titul znovu. A také se dostat do Ligy mistrů. Takže po těch letech, která jsem ve Slavii strávil, se to všechno povedlo a ještě navíc v jedné sezoně. O to je to pro mě úžasnější.“

Jaké byly oslavy?
„Vyhrál se titul, takže si to všichni dostatečně užili. Vše proběhlo v naprosté pohodě. Budeme na to jistě rádi vzpomínat.“

Jak jste to oslavil s rodinou?
„Rodiče byli přímo na stadionu, takže jsme si to všichni užili přímo v Edenu. Ale ještě plánujeme nějaký společný oběd nebo večeři.“

Po získání trofeje jste šli s hráči na pódium před stadionem, abyste titul oslavili i s fanoušky...
„Oslava na pódiu byla naprosto fantastická. Vůbec jsme to nečekali. Když jsme vyšli na pódium a viděli ten dav lidí, který tam čekal, tak to bylo něco úžasného. Nikdo se na to nijak nepřipravoval, takže všechno bylo naprosto spontánní, fanoušci byli skvělí a dohromady jsme si to skvěle užili!“

Chystáte se ještě před zahájením letní přípravy na dovolenou?
„Určitě. Odlétám na Tenerife si trochu odpočinout.“

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články