Ve čtvrtek ve Voticích | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek ve Voticích

PRAHA – Herní program Slavie nabírá na obrátkách. Před nedělním ligovým duelem s Olomoucí zavítá Slavia ještě ve čtvrtek 25. září do Votic, kde ji čeká utkání v rámci 3. kola Poháru ČMFS. Utkání ve Voticích začíná v 16:30 hodin. „Po Voticích nás čekají zápasy s Olomoucí a ve Vaslui, takže to potřebujeme zvládnout nejen po fyzické stránce, ale i po té psychické. Je sice před námi náročný program, ale máme široký kádr, je velmi pravděpodobné, že ve čtvrtek dostanou příležitost i další hráči naší sestavy,“ předjímá trenér Karel Jarolím. Fanoušci by tak mohli od začátku vidět na hřišti i Vladimíra Šmicra. „Je možné, že do zápasu ve Voticích nastoupí už od začátku,“ nechce více prozradit Karel Jarolím.

PRAHA – Herní program Slavie nabírá na obrátkách. Před nedělním ligovým duelem s Olomoucí zavítá Slavia ještě ve čtvrtek 25. září do Votic, kde ji čeká utkání v rámci 3. kola Poháru ČMFS. Utkání ve Voticích začíná v 16:30 hodin.

„Po Voticích nás čekají zápasy s Olomoucí a ve Vaslui, takže to potřebujeme zvládnout nejen po fyzické stránce, ale i po té psychické. Je sice před námi náročný program, ale máme široký kádr, je velmi pravděpodobné, že ve čtvrtek dostanou příležitost i další hráči naší sestavy,“ předjímá trenér Karel Jarolím.

Fanoušci by tak mohli od začátku vidět na hřišti i Vladimíra Šmicra. „Je možné, že do zápasu ve Voticích nastoupí už od začátku,“ nechce více prozradit Karel Jarolím.

Do čtvrtečního utkání určitě nezasáhne František Dřížďal, který nabírá kondici po operaci achilovky. Otazník visí nad startem Zdeňka Šenkeříka (problémy s krční páteří) a Ronalda Šikliče (problémy se stehenním svalem).

Náročný herní program si nepřipouští ani jeden z nejzkušenějších hráčů brankář Martin Vaniak. „Už minulý týden byl dost nabitý. Když se kromě hraní do toho ještě připočítá cestování, tak je to náročné. Ale pro kluky to musí být ještě horší, protože na rozdíl od mě musejí mnohem více běhat, takže toho mají v nohách více než já. Jenže já už mám zase svůj věk,“ dodává s úsměvem.

„Získat Pohár ČMFS je to jediné, co mi v mé sbírce chybí. Finále domácího poháru jsem sice hrál, ale bohužel jsme prohráli,“ uzavírá Martin Vaniak.

Marek Suchý si zápas domácího poháru nezahrál už dva roky. „Naposledy jsem hrál, když jsme vypadli s Čáslaví, loni v Líšni jsem nehrál, protože jsem byl s reprezentací. V Rakovníku to kluci zvládli skvěle, takže na Votice se připravíme a určitě budeme chtít postoupit do dalších bojů.“

Přestože je jeden z nejvytěžovanějších hráčů Slavie, tak by si Marek Suchý ve čtvrtek rád zahrál. „Samozřejmě to záleží na trenérovi, koho postaví. Já chci hrát ve Slavii každý zápas, takže budu na čtvrtek připraven,“ uzavírá dvacetiletý stoper.

Ve druhém kole Poháru ČMFS Slavia vstřelila 4. září na půdě divizního Rakovníka sedm branek a s přehledem postoupila do třetího kola.

Rakovník – Slavia 0:7 (0:4)

Branky: 14. a 61. (pen.) Toleski, 20. a 30. Jarolím, 24. Šiklić, 72. Litteri, 87. Volešák

Rakovník: Šíma - Vaidiš, Hájek, Fojtík, Razím - Mrázek, Mžourek, Krejčí, Isteník – Pereš (80. Zelenka, 85. Stuchl) , Majer

Slavia: Vaniak - Krajčík, Latka, Hubáček, Šiklić (44. Šmicer), - Jarolím, Tavares, Volešák, Černý – Necid (46. Litteri), Toleski (63. Ivana)

ŽK: Majer, Vaidiš – Šiklić, Volešák

Diváci: 2 145


Votice si ve druhém kole poradily s favorizovanou Vlašimí, kterou po bezbrankovém výsledku porazili na penalty.

Stejným způsobem už Votice přešly přes první kolo, kde překonaly Loko Vltavím také po výsledku 0:0 a byly lepší v penaltách.

V kádru Votic v minulosti nastupovali také Pavel Kuka, Horst Siegl, Michal Horňák a Zdeněk Svoboda.

Votice - Vlašim 0:0, na penalty 3:2
SK Marila Votice: Ducheček - Gazmend, Lukeš, Horňák, M. Budil - Malina (58. Málek), Rezek (73. Daniel), Svoboda, Bareš - Horváth, Bartolšic.


Vítěz utkání Votice - Slavia se střetne s třetiligovým celkem Sezimovo Ústí, které trochu překvapivě vyřadilo Sokolov.


Spartak Sezimovo Ústí - Baník Sokolov 2:0 (1:0)

Branky: 27. Janů, 70. Mach.  Diváci: 425.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články