Silvestrovské derby pro Slavii! | SK Slavia Praha
Více

Silvestrovské derby pro Slavii!

EDEN - Slavia otočila vývoj silvestrovského derby a v jeho 23. ročníku vyhrála 6:4! O její branky se postarali dvakrát Janoušek, po jedné přidali Řehák, Zelenka, Jindráček a krásným volejem také trenér Karel Jarolím.
EDEN - Slavia otočila vývoj silvestrovského derby a v jeho 23. ročníku vyhrála 6:4! O její branky se postarali dvakrát Janoušek, po jedné přidali Řehák, Zelenka, Jindráček a krásným volejem také trenér Karel Jarolím.

Veteránské derby pro hráče nad 50 let vyhrála o tři branky Sparta, slávisté se statečně bili s mladšími soupeři, nejstarším mužem na trávníku byl legendární František Veselý.

V televizním rozhovoru trenér Karel Jarolím popřel informace, že už prý tolik nesportuje jako dřív. „To jsou dezinformace, sportuju jako dřív, chodím například pravidelně hrát tenis, “ usmál se dotazu.

„Byl bych rád, kdybychom v novém roce zopakovali ten končící hlavně v české lize a na evropské scéně abychom si napravili reputaci. Všem lidem, nejenom fanouškům, přeji do nového roku hodně zdraví a Slavii přinejmenším stejně dobrý rok jako byl ten v roce 2008,“ popřál náš trenér do nového roku.

Hlavní utkání hráčů nad 35 let

Slavia – Sparta 6:4 (1:2)
Branky: 5. Řehák, 26. Zelenka, 40. Jindráček, 41. a 46. Janoušek, 44. Karel Jarolím – 13. Kukleta, 15. Siegl, 34. Svoboda (pen.), 40. Josef Němec

Slavia: Klíma – Kozel, Janů, Medynský, Jeslínek, K.Jarolím, F. Veselý ml., Váňa, Kuka, Řehák, Čáp, Zelenka, Jindráček, Pěnička, Nečas
Sparta: Sova - Z. Svoboda, J. Novotný, Straka, Vrabec, Siegl, Horňák, Josef Němec, Mlejnek, Budka, J. Jarolím, Baranek.
ŽK: Řehák

Slávisté střídali kompletní šestky a už v páté minutě šli do vedení díky Pavlu Řehákovi, který si v páté minutě krásně pokryl míč, našel si místo k zakončení a poslal míč nechytatelně k tyči.

Sparta vyrovnala po velké chybě Jeslinka, který nastřelil míč u brankové čáry do Kuklety, od kterého se odrazil do slávistické sítě. Vedení soupeři zajistil v patnácté minutě Siegl, který dorazil míč do sítě po akci Svobody a Josefa Jarolíma.

Dvakrát mohl vyrovnat Janoušek, brankář Sova ale dvakrát dobře zasáhl. Kozlovu ránu z voleje zase zablokovala obrana. Kozlovi pak nesedla střela ani po výborném a důrazném zásahu Karla Jarolíma v souboji s Františkem Strakou.

O přestávce předali zástupci pořádající agentury Niosport symbolický šek na 25 tisíc korun, který byl věnován Centru zdraví u Bílého lva.

Po přestávce Novotný nabídl vyrovnání Zelenkovi obrovskou chybou, Slavia nabídkou nepohrdla a Zelenka vyrovnal. Ve druhém poločase se hrál za nerozhodného stavu hodně taktický fotbal, slávisté se do dobrých střeleckých pozic dostávali díky přihrávkám Karla Jarolíma.

Zdeněk Svoboda pak strhl vedení na stranu Sparty díky pokutovému kopu za tři rohy. Slavia vyrovnala na tři tři ve čtyřicáté minutě, Jindráček využil přihrávky Pavla Kuky. Pak padly dvě branky v rychlém sledu, Janoušek odpověděl na gól Josefa Němce.

Slavia strhla vedení na svoji stranu po krásné akci Pavla Řeháka a Pavla Kuky na jediný dotek, připravili střeleckou pozici pro Karla Jarolíma, který nádherným volejem poslal míč k pravé tyči.  Roman Janoušek pak sólovým útokem definitivně potvrdil vítězství pro Slavii!


Utkání veteránů nad 50 let
:

Slavia – Sparta 2:5 (0:2)
Branky: 25. Čáp 31. Lubas (pen.) - 4. Raška, 5. Kabyl, 37. a 27. Čabala, 36. Slaný
Slavia: Šticha – Lubas, F. Veselý, Šimurka, Čičatka, Fridrych, Šimůnek, Čáp, Peclinovský, P. Herda, Čáp, Zlámal. Manažer: Jan Mareš
Sparta: Tintěra - Táborský, Caudr, Čabala, Jurkanin, Kotek, Pešice, Raška, Slaný, Táborský, Mlejnek, Denk, Kabyl.
Hrálo se 2x 20 minut, řídil Václav Krondl.

Veteráni nad padesát se statečně bili s mladšími soupeři ze Sparty, nejstarší hráčem byl slávista František Veselý, ze sestavy vypadl ještě nemocný Příložný.

Slávisté začali dobře, Šimůnek nastřelil po akci Lubase tyčku, pak ale dvakrát udeřila Sparta, Raška krásným obloučkem přehodil Štichu, druhou branku přidal Kabyl. Blízko prvnímu gólu byl Peter Herda, jehož bratr povzbuzoval spoluhráče pouze z lavičky. V závěru první půle chytil Šticha Slanému penaltu.

Po přestávce Slavia snížila díky Zdeňku Čápovi, který prostřelil sparťanského gólmana. (Zdeněk Čáp hrával v minulosti za slávistický dorost, v áčku nikdy nenastoupil.) Sparta ale odpověděla třetí brankou – ze střední vzdálenosti  napálil míč do sítě Čabala.

Slavia získala za tři rohy penaltu v 32. minutě, Lubas ji s velkým přehledem proměnil a snížil na 2:3. Peter Herda mohl vyrovnat, ale jeho hlavičce chyběla razance, sparťané pak zvýšili na čtyři dva díky brance Slaného a uzavřeli skóre druhým gólem Čabaly.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články