A i B dorost zvítězil | SK Slavia Praha
Více

A i B dorost zvítězil

PRAHA – O víkendu se kromě žákovských týmů dařilo také našim dvěma nejstarším dorostům. A-dorost si v domácím prostředí poradil s Hradcem Králové 3:0, B-dorost zvítězil v Mladé Boleslavi 2:0

PRAHA – O víkendu se kromě žákovských týmů dařilo také našim dvěma nejstarším dorostům. A-dorost si v domácím prostředí poradil s Hradcem Králové 3:0, B-dorost zvítězil v Mladé Boleslavi 2:0

 

Od začátku utkání byli slávisté aktivní a v první velké šanci se objevil Hurka hned v 9. minutě, ale střela se mu vůbec nepovedla. Další šanci měl Pázler, bohužel nejlepší okamžik ke střele prováhal. Pak se ve hře Slavie objevovalo mnoho nepřesností, které dostávaly do hry soupeře. Ten hrozil hlavně ze standardních situacích. Až v poslední minutě prvního poločasu připravil šanci Pázler Cousensovi, ale ten sám před brankou trefil jen přesouvajícího se brankaře.

 

Vstup do druhého poločasu otevřela střela hostujícího Voltra do břevna. Hned z protiútoku připravil Cousens šanci pro Mozola, který svůj nájezd proměnil. Za dvě minuty přesnou přihrávkou mezi stopery poslal do šance Duranski Cousense a ten nezaváhal. Tým se uklidnil a předváděl velmi kvalitní fotbal. Další krásnou přihrávku Duranskiho využil nadvakrát Pázler. Byly i další šance, ale červenobílí už žádnou nedovedli využít ke vstřelení branky.

 

„Druhý poločas po zpřesnění přihrávek a daleko důraznější hře se týjmpřiblížil výkonům, které bychom měli předvádět,“ byl spokojen s druhou půli trenér A-dorostu František Sluka.

 

A-dorost: Slavia – Hradec Králové 3:0 (0:0)

Branky: 47. Mozol, 49. Cousens, 60. Pázler

Slavia: Malina – Galus, Šrámek, Hell, Sudek – Kučera, Duranski, Mozol, Hurka (65. Mravec) – Pázler (85. Vodrhánek), Cousens (73. Paprčiak)

 

Ve velmi větrném počasí začali slávisté utkání v Mladé Boleslavi velmi aktivně a již ve 4. minutě měl první pološanci Niedermeier, ale jeho střela byla slabá. Od 10. minuty začali přebírat iniciativu domácí a s podporou větru se dostávali jednoduše před naše pokutové území, kde však pracovala bezchybně slávistická obrana.

 

Ve 22. minutě si zprava naběhl Smolák, dostal krásnou kolmou přihrávku od Šlehofera a svůj postup na brankáře zužitkoval ke slávistickému vedení 0:1. Domácí přidali a mezi 25. a 40. minutou se snažili ohrozit brankáře Slavie, ale naštěstí to bylo vše z úctyhodné vzdálenosti A když se již domácí dostali do pokutového území, problém vyřešili obránci. Slávisté i v tomto mezidobí měli šance, ale ani Veselý hlavou ani Smolák zpoza pokutového území však branku nevstřelili.

 

Druhý poločas začali slávisté opět velmi dobře a v první šanci se objevil Veselý, ale trefil jen boční síť. Vše podstatné se odehrálo v 59. minutě, kdy si na další kolmou přihrávku Petráka opět naběhl Smolák, obešel i brankáře a podruhé rozvlnil mladoboleslavskou síť - 0:2. Domácí otevřeli vrátka v defenzívě, což vedlo k několika slibným slávistickým protiútokům, ale skóre se již neměnilo.

 

Domácí zahrozili ještě pět minut před koncem, kdy odražený míč na pokutové území vystřelil domácí Volf, ale přes zkoprnělé obránce i brankáře Slavie míč doputoval za postranní čáru.

 

„Dnes jsme si opravdu zasloužili vyhrát, myslím, že jsme byli po celé utkání lepším mužstvem a hráčům mohu jen poděkovat za dobře odvedenou práci. Jsou tam ještě drobné nedostatky, ale i ty snad brzy odstraníme,“ hodnotil utkání trenér B-dorostu Jaroslav Peřina.

 

B-dorost: Mladá Boleslav - Slavia 0:2 (0:1)

Branky: 22. a 59. Smolák

Slavia: Měsíček – Šimkovský, Mikula, Brůžek, Tusjak, Petrák, Šlehofer, Niedermeier (79. Náhlovský), Veselý (75. Gejdoš), Hejret (85.Hofman), Smolák (80. Goiš)

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články