Ve čtvrtek pohárový zápas ve Varech (mp3) | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek pohárový zápas ve Varech (mp3)

PRAHA – Ve čtvrtek 8. října čeká Slavii dohrávané utkání 3. kola Ondrášovka Cupu. Soupeřem červenobílých je momentálně devátý tým v tabulce ČFL - 1. FC Karlovy Vary. Zápas se hraje na stadionu AC Start v Karlových Varech-Tuhnicích. Výkop je v 16 hodin.

PRAHA – Ve čtvrtek 8. října čeká Slavii dohrávané utkání 3. kola Ondrášovka Cupu. Soupeřem červenobílých je momentálně devátý tým v tabulce ČFL - 1. FC Karlovy Vary. Zápas se hraje na stadionu AC Start v Karlových Varech-Tuhnicích. Výkop je v 16 hodin.

„Stejně jako v utkání v České Lípě nebudeme kompletní, marodku navíc po derby rozšířil Milan Černý. Ale stejně jako v předchozím kole domácího poháru si s tím budeme muset poradit,“ uvedl trenér Karel Jarolím.

Na srazy národních mužstev odjeli Adam Hloušek, Hocine Ragued, Tijani Belaid a Deniss Romanovs. Z mistrovství světa hráčů do dvaceti let v Egyptě se naopak vracejí Jan Hošek a Ondřej Čelůstka.

Na marodce jsou Tomáš Pekhart a Josef Kaufman. Jaroslav Černý je po operaci kolenních vazů, problémy s kolenem má po derby se Spartou také Milan Černý, zatímco Zdeňka Šenkeříka trápí viróza.

Vladimír  Š m i c e r: Potřebuji do sebe dostat fyzičku a herní praxi

V derby jste odehrál na hřišti necelých dvacet minut. Už se cítíte natolik dobře, že byste mohl naskočit v Karlových Varech do zápasu od začátku?

„V plánu týkajícím se mého návratu určitě s tímto zápasem počítám. V derby jsem odehrál pár minut a moc dobře vím, že potřebuji do sebe dostat nějakou fyzičku a herní praxi.“

Jak se po derby cítíte po fyzické stránce? Je všechno v pořádku, nebo jste utrpěl nějaké šrámy?

„Nějaký ten šrám mám. I během těch necelých dvaceti minut jsem nakopnutý byl. Na druhou stranu je to docela příjemné, když člověka po zápase něco trošku bolí, u fotbalistů je to normální. Jsem moc rád, že mi koleno nijak neoteklo nebo že se nevyskytl žádný jiný problém. Určitě se těším na další zápasy.“

Nejbližší zápas odehraje Slavia už ve čtvrtek v Karlových Varech. Vy jste se v minulé sezoně netajil tím, že byste rád vyhrál domácí pohár, protože tato trofej vám ve vaší bohaté sbírce úspěchů zatím chybí...

„My opravdu teď každý zápas potřebujeme k tomu, abychom se zase co nejrychleji vrátili do vítězných kolejí. V domácícm poháru máme jednoznačný cíl postoupit. Ty dva zápasy s Lille a Spartou už bohužel odčinit nemůžeme, stalo se a je to pryč. My se musíme soustředit hlavně na zápasy, které jsou před námi. Budeme se snažit podat vždycky takový výkon, aby to bylo lepší a lepší a abychom se trošku zvedli. Do konce podzimu je ještě dost zápasů.“

Ve 2. kole Ondrášovka Cupu porazila Slavia tým ČFL Arsenal Česká Lípa 4:2. Dva góly si připsal Dušan Vasiljević, jednou skórovali Ladislav Volešák a z penalty Tijani Belaid. Slavia nastoupila v sestavě: Vaniak - Krajčík, Vomáčka, Starý, Trubila - Vasiljević, Belaid, Volešák, Koreš – Vlček (79. Šenkeřík), Naumov (84. Tafat).

Čtvrtečního soupeře v Ondrášovka Cupu prověřilo před téměř měsícem béčko Slavie. V 6. kole ČFL porazila rezerva Slavie Karlovy Vary na Strahově 5:1. Skóre otevřel v 19. minutě Petr Trapp, který dorazil do sítě vyražený míč po povedené střele Petera Grajciara. Slavia B nastoupila v sestavě: Hanuš - Grajciar, Zieris, Čmovš, Starý - Gulajev (79. Kolařík), Trapp, Vaněk (35. Šimeček), Koreš - Vyhnal - Tafat (65. Toleski).

Vladimír Šmicer před zápasem v Karlových Varech (mp3 zvuk)

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články