Béčko má první jarní tři body | SK Slavia Praha
Více

Béčko má první jarní tři body

EDEN - Béčko Slavie vstoupilo do jarní části sezony velice cenným vítězstvím nad Pískem, nad kterým vyhrálo na umělé trávě v Edenu 2:0, branky obstarali Koreš z penalty a Tecl.

EDEN - Béčko Slavie vstoupilo do jarní části sezony velice cenným vítězstvím nad Pískem, nad kterým vyhrálo na umělé trávě v Edenu 2:0, branky obstarali Koreš z penalty a Tecl. Slávisté předvedli bojovný a takticky vyspělý výkon a vyhráli naprosto zaslouženě.


V Edenu panovalo mrazivé a větrné počasí, které by se hodilo spíš do ledna než do půlky března. Trenér Miroslav Janů nemohl využít služeb Kindla, který si zranil sval na předzápasovém tréninku, do kvóty cizinců se mu nevešel ani Duranski. Jeho svěřenci se ale se soupeřem, který má postupové ambice, vypořádali příkladnou bojovností.

 

V osmnácté minutě zalehl Korešovu dorážku do prázdné branky jeden z obránců rukou, následnou penaltu pak sám Koreš s přehledem proměnil. Svůj příspěvek k výkonu týmu přidal i Romanovs, který chytil vyloženou šanci soupeře. Už v prvním poločase musel kvůli zranění vystřídat Balcar.

 

Po přestávce slávisté čelili tlaku hostů, kteří spoléhali na standardní situace. Nemohli ale polevit v obraně, které notně zatápěl zejména aktivně hrající Stanislav Tecl. Ten dokázal vybojovat i udržet míč, po jeho centru z pravé strany hlavičkoval ve vápně volný Milutinovič, ale písecký brankář výborným zákrokem dokázal míč vytěsnit mimo tyče.

 

V poslední minutě přišlo rozhodnutí, střídající Vyhnal postupoval do otevřené písecké obrany a situaci vyřešil dokonalou přihrávkou k nabíhajícímu Teclovi, který tak završil svůj výborný výkon definitivně rozhodující brankou.

 

„Rád bych klukům poděkoval za výborný výkon a příkladnou bojovnost," těšilo po zápase trenéra Miroslava Janů velice cenné vítězství. „Přístup byl stoprocentní, tomu nemohu nic vytknout. V naší hře byly ještě nepřesnosti, ale jsme teprve na začátku jarní sezony, bude čas a prostor ke zlepšení. Dali jsme branku z penalty, pak jsme čelili tlaku soupeře, ale dokázali jsme si se vším poradit. Na konci jsme do otevřené obrany dohráli krásnou akci a završili vítězství. Jsou to zlaté tři body, i vzhledem k tomu, že nás čekají další silní soupeři," dodal spokojený kouč.

 


Slavia B - Písek 2:0 (1:0)
Branky:
18. Koreš (pen.), 90. Tecl
Slavia B: Romanovs - Mikula, Zieris, Čmovš, Dens - Balcar (21. Z. Zahálka), Milutinovič, Kolařík, Koreš (75. Vyhnal) - Tecl, Pázler
Písek: Vesecký - Held, Pivoňka, Skopalík, Pravda - Linhart, Mašát, Kosobut, Kubiš - Polodna, Zušťák

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články