Druhé derby v řadě pro Spartu | SK Slavia Praha
Více

Druhé derby v řadě pro Spartu

PRAHA/LETNÁ – Po jednobrankovém vítězství na domácí půdě v Ondrášovka Cupu tentokráte Slavia na svého úhlavního rivala nestačila. V deštivém podvečeru na rozmáčeném terénu podlehla Spartě 0:1.
PRAHA/LETNÁ – Po jednobrankovém vítězství na domácí půdě v Ondrášovka Cupu tentokráte Slavia na svého úhlavního rivala nestačila. V deštivém podvečeru na rozmáčeném terénu podlehla Spartě 0:1.

První šanci měl v deváté minutě na své kopačce Grajciar. Tradičně se postavil k exekuci přímého kopu a z přibližně 25 metrů trefil břevno Blažkovy branky. Z gólu se ale radovala Sparta, a to v 39. minutě. Sionko vystřelil z hranice vápna, střelu nešťastně tečoval Milan Kopic a Vaniak už nestačil zareagovat.

Další šance Sparty likvidoval skvělými zákroky Martin Vaniak. Radost z gólu nedopřál postupně dvakrát Sionkovi ani Hohenederovi. Skóre jarních derby pražských „S“ je tak 1:1 ve čtvrtek se hraje opět na Letné.

„Myslím, že jsme dnes viděli dobrý zápas. Přispěla k tomu určitě i atmosféra, která byla důstojná ligy a i derby Sparty a Slavie. Myslím, že nadprůměrná byla i úroveň fotbalu,“ zhodnotil utkání trenér Slavie František Cipro.

„Sparta vyhrála zaslouženě. Na rozdíl od nás si vytvořila šance, taky ze standardních situací, s tim my máme problém. Ve druhé půli se nám víc dařila kombinace, dalo se na to koukat, ale nevytvořili jsme si žádnou vyloženou šanci.“

„Standa Tecl vypadal poslední dobou na tréninku dobře, bylo jen otázkou času, kdy se dostane do zápasu. Bylo to pro něj určitě velké sousto, ale myslím, že nezklamal. Měl dobré momenty a má sebevědomí, v takovýchhle zápasech se nezhroutí. Chtěl jsem taky trošku šetřit Milana Černého, měl určité zdravotní manko, dlouho nehrál. Tři zápasy v týdnu by na něj asi byly moc,“ okomentoval ještě trenér Cipro výkon našeho útočníka.

„Naplnila se naše očekávání, že Slavia přijede s dobrou formou. Ukázalo se to hlavně v první půli, šli jsme za vítězstvím a nechtěli jsme se dopustit nějaké triviální chyby jako v poháru, abychom nedostali gól,“ začal svůj komentář trenér Sparty Jozef Chovanec.

S podporou fanoušků se nám to podařilo. Nepustili jsme Slavii do výraznější šance, byli jsme bojovnější a agresivnější, to nám vydrželo celý zápas. Koncentrace hráčů byla v pořádku i realizace situací, do kterých jsme se dostali, je hodná mužstva, které bych si představoval. Slavii ale opět výbornými zákroky podržel Martin Vaniak,“ zakončil sparťanský trenér.

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 1:0 (1:0)
Branky: 39. Sionko
Sparta: Blažek – Kušnír, Brabec, Řepka, Kladrubský – Sionko (90. Třešňák), Žofčák, Hoheneder, Vacek – Wilfried (90. Lačný), Kadlec (66. Zeman)
Slavia: Vaniak – Krajčík, Trapp, Kopic, Hubáček – Kysela, Janda (53. Jaroslav Černý), Ragued, Grajciar (60. Trubila) – Šenkeřík (72. Ivanovski), Tecl
ŽK: Řepka, Sionko, Wilfried – Ragued, Krajčík
Diváci:18 639

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články