B-dorost porazil Sezimovo Ústí | SK Slavia Praha
Více

B-dorost porazil Sezimovo Ústí

PRAHA – Slávistický B-dorost v dalším soutěžním utkání zvítězil na hřišti Sezimova Ústí 4:1.

PRAHA – Slávistický B-dorost v dalším soutěžním utkání zvítězil na hřišti Sezimova Ústí 4:1.

 

Na umělé trávě v Sezimově Ústí jsme začali velmi aktivně a domácí se před naší branku dostávali jen nakopávanými míči. Až na jednu situaci, kdy se domácí dostali k odraženému míči a zakončili, jsme všechny situace zvládli. Ve 25. minutě se krásně uvolnil Červenka a svůj průnik zakončil precizním zakončením 0:1. Ještě několikrát jsme měli příležitost vstřelit branku, ale buď nás zastavil velmi aktivní pomezní rozhodčí, nebo jsme prováhali ten správný okamžik pro zakončení.

 

Opět se nám vydařil vstup do druhého poločasu a v 56. minutě se Šimeček uvolnil a lobem a lá Karel Poborský zvýšil na 0:2. Domácí se osmělili a začali nás napadat. Naši hráči jakoby si mysleli, že už se soupeř porazí sám přestali hrát aktivně a hned bylo po pohodě. V 72. minutě zahrávali domácí přímý volný kop, který doletěl k našemu brankáři, který byl atakován a domácí i s ním dotlačili do sítě také míč 1:2. Vypadalo to na drama, ale to jednoznačně odmítl střídající Smolák. Během osmi minut dvakrát zakončil akce Šimečka a Proška a o výsledku bylo rozhodnuto 1:4. V konci utkání jsme již kontrolovali hru a domácí k ničemu nepustili.

 

„Opět jsme ukázali kvalitu směrem dopředu a tím pádem jsme velmi efektivní i v obranné fázi. Soupeř se snažil všemi dostupnými prostředky změnit vývoj utkání, ale kluci byli velmi silní po všech směrech a nedopustili překvapení a za to jim moc děkuji. Exkluzivní branku alá dloubák Karel Poborský vstřelil Šimeček a ukazuje, že je to opravdu opora týmu,“ hodnotil utkání trenér Jaroslav Peřina.

 

B-dorost: Sezimovo Ústí – Slavia 1:4 (0:1)

Branky: 25. Červenka, 56. Šimeček, 78. Smolák, 82. Smolák

Slavia: Měsíček – Šimkovský, Přikryl, Šlehofer, Sudek – Krasniqi (65. Smolák), Náhlovský, Šimeček – Prošek, Červenka (85. Žák), Tusjak (79.Podvín)

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články