Do Slavie přichází Jiří Koubský | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází Jiří Koubský

V neděli v podvečer Slavia získala svoji první letní posilu - dvouletou smlouvu s roční opcí podepsal sedmadvacetiletý stoper Jiří Koubský.

EDEN/SYNOT TIP ARENA - V neděli večer získala Slavia svoji první letní posilu. Smlouvu na dva roky s roční opcí podepsal sedmadvacetiletý stoper Jiří Koubský, který v posledních pěti letech nastupoval v základní sestavě švýcarského St. Gallenu, kde nastoupil do 130 zápasů a vstřelil 9 branek. Do Slavie přichází po skončení svého kontraktu jako volný hráč. Ligové zkušenosti sbíral zejména v Tescomě Zlín, krátce působil také ve Spartě.

 

„Těší nás, že se nám podařilo uzavřít jednání s první posilou ještě před začátkem přípravy a Jiří Koubský se bude moci od začátku zapojit do přípravy týmu, v pondělí absolvuje zátěžové testy a odjede na kondiční soustředění,“ uvedl ředitel komunikace Ondřej Zlámal.

 

„O zájmu Slavie jsem se poprvé dozvěděl před dvěma měsíci a samozřejmě mě velice potěšil. Udělám všechno pro to, abych se prosadil do základní sestavy a pomohl týmu dobře pracovat a vyhrávat,“ uvedl Jiří Koubský po přestupu pro klubový web.

 

Jiří Koubský jednoho ze svých nových spoluhráčů velice dobře zná. „S Davidem Hubáčkem se známe ze Zlína, dělal mi tehdy v kabině mazáka. Spolu jsme už nastupovali ve zlínské obraně, těším se, že si zase spolu zahrajeme,“ dodává.

 

Jiří Koubský

Narozen: 5.8.1982

Výška/váha: 195 cm/90kg

 

Kariéra:

1996 – 2004 Tescoma Zlín

2004 – 2005 Sparta

2005 – Tescoma Zlín

2005 - 2010  St. Gallen  

V neděli v podvečer dotáhla Slavia svoji první letní posilu. Smlouvu na dva a půl roku podepsal s červenobílým klubem urostlý stoper Jiří Koubský. Svůj první rozhovor po podpisu smlouvy poskytl klubovému webu.

 

Kdy jste se o zájmu Slavie o vaše služby dozvěděl?

„Poprvé jsem se o zájmu Slavie dozvěděl před dvěma měsíci. Velice mě to potěšilo, jsem rád, že jsme se domluvili a mohu naskočit do letní přípravy hned od samého začátku.“

 

Určitě se znáte ze svého působení ve Zlíně s Davidem Hubáčkem...

„Když jsem přišel do Zlína, tak mi David v kabině dělal mazáka. Těším se, že znovu obnovíme spolupráci na hřišti i v týmu. Odehráli jsme spolu řadu zápasů, věřím, že nám to bude klapat stejně dobře jako tehdy. Hub hrával na levém obránci, já jsem byl na levém nebo pravém středu. Můžeme navázat na staré návyky, které se nezapomínají.“

 

Už jste si stihli s Davidem Hubáčkem zatelefonovat?

„Už jsme spolu mluvili včera, také se těší, že si spolu zase zahrajeme.“

 

V čem se liší práce obránce ve švýcarské a v české lize?

„Ve Švýcarsku se hraje útočný fotbal, padá hodně branek, je to i díky tomu, že je tam hodně hráčů z bývalé Jugoslávie, z Afriky, z Jižní Ameriky, kteří rádi útočí. Fanoušci se těší na atraktivní fotbal, na to, že bude padat hodně branek. Týmy hrají buď a nebo - buď vyhrajeme dva nula, nebo pět nula prohrajeme. My jsme venku nikdy nehráli na bezbrankovou remízu, snažili jsme se útočit a vyhrát.“

 

Jaké jste měli v St. Gallenu stadion a fanoušky?

„Když vidím krásný stadion v Edenu, tak mi to právě připomíná ten v St. Gallenu, měl velmi podobnou kapacitu. Chodilo na nás šestnáct, sedmnáct tisíc diváků, atmosféra tam byla fantastická.“

 

Jaká bývá ve Švýcarsku letní příprava?

„Bývá kratší, protože tam se začíná v létě velice brzo první nebo druhý týden v červenci, hrubá příprava bývá třeba jenom deset dnů, pak už se trénuje s míčem. Ve Slavii to bude asi trochu delší, ale liga letos také začíná docela brzo.“

 

Co byste si na začátku svého angažmá ve Slavii přál?

„Přál bych si, abych se prosadil do základní sestavy a pomohl týmu dobře pracovat a vyhrávat. To je pro fanoušky i pro klub to nejdůležitější. Věřím, že Slavii její důvěru vrátím svými výkony.“

 

 

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články