Pavel Řehák povede slávistickou rezervu | SK Slavia Praha
Více

Pavel Řehák povede slávistickou rezervu

Slávistickou rezervu povede v následující sezoně jako hlavní trenér Pavel Řehák.

Novou sezonu zahájí slávistické béčko 6. července pod vedením nového trenéra – do pozice hlavního kouče červenobílé juniorky přichází Pavel Řehák, který od ledna 2007 působil jako asistent trenéra áčka.

 

„Rád bych ve své práci uplatnil zkušenosti z tříletého působení u áčka vedeného Karlem Jarolímem,“ uvedl pro náš web Pavel Řehák, který ve Slavii hrál od jedenácti let, prošel všemi mládežnickými týmy, dorosty i juniorkou.

 

„Mým cílem bude zlepšit spolupráci mezi áčkem a naší juniorkou a také s úsekem mládeže. Věřím, že se v béčku budou připravovat hráči pro áčko, dobře znám nároky Karla Jarolíma na dovednosti, kvalitu, fotbalové i charakterové vlastnosti, na ně se určitě v nové sezoně zaměříme,“ dodává Pavel Řehák.

 

„Pro fotbalisty přicházející z dorostu je přechod na dospělý fotbal velmi důležitý a měli by ho zvládnout právě v juniorce. Někteří hráči přechod zvládají dríve, jiným to trvá déle, někteří to nezvládnou. V rezervě by měli vyrůstat zejména hráči, kteří budou v dvouletém horizontu schopní přejít do áčka a být na to náležitě připraveni,“ přibližuje trenér své cíle.

 

Příští sezona bude podle všeho posledním ročníkem, kdy budou béčka ligových týmů nastupovat v ČFL před vytvořením své vlastní soutěže. „Je to zajimavá myšlenka, přece jenom třetí liga je díky béčkům opravdu specifickou soutěží. V samostatné lize se otupí některé negativní vlivy, jako když se například bojuje v domácím prostředí za každou cenu o vítězství.“

 

Béčko začíná svoji přípravu 6. července. „S mnoha hráči se znám, kádr dostane první podobu 6. července, pak by se měl zúžit. Čeká nás příprava v Krkonoších a pak řada přípravných zápasů, trénovat začneme na hřišti na Chodově,“ dodal Pavel Řehák.

 

O obsazení uvolněného místa asistenta u áčka ještě nebylo rozhodnuto.

 

 

Pavel Řehák (nar. 7.10.1963 v Mladé Boleslavi)

Hráčská kariéra ve Slavii – od roku 1974 v mládežnických týmech, dorostu a juniorce

1984-1991 (áčko, 1989-1991 kapitán)

Počet zápasů: 403 (175 ligových), 205 branek (37 ligových)

Kariéra v Japonsku: JEF United Ichihara, Yokohama FC, Consadole Sapporo

 

V Japonsku vedl prvoligový tým Kóbe, ve stejném klubu byl také asistentem trenéra Ivana Haška. Ve své kariéře spolupracoval také s trénerem Františkem Ciprem a brazilským koučem Emersonem Leaoem.

 

Rámcový plán přípravy béčka 

 

6. července – 9. července: tréninky Chodov

10. července: Přátelské utkání od 10:30 s AFK Chrudim na Chodově

11. července – 15. Července: Soustředění Krkonoše

16. července: přátelské utkání s Uzbeckou jednadvacítkou od 17 hodin

20. července: přátelské utkání Slavia B – Sezimovo Ústí od 11 hodin na Strahově

23. července: přátelské utkání Slavia B - Viktoria Žižkov B od 10 hodin na Strahově

27. července: přátelské utkání Slavia B – Mladá Boleslav B, od tří hodin na Strahově

31. července přátelské utkání na Strahově 11:00 soupeř bude upřesněn

7. srpna mistrovské utkání Písek – Slavia B od 10:15

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články