Slávistický archiv se přestěhoval na stadion | SK Slavia Praha
Více

Slávistický archiv se přestěhoval na stadion

EDEN - Ve středu během dne se přestěhoval slávistický archiv, který je ve správě Odboru přátel Slavie, kompletně do prostor sektetariátu OP a fanklubu v Synot Tip Areně.

EDEN - Ve středu během dne se přestěhoval slávistický archiv, který je ve správě Odboru přátel Slavie, kompletně do prostor sektetariátu OP a fanklubu v Synot Tip Areně.

Už před půl rokem byly nejvzácnější poháry umístěny v prostorách klubového Board Roomu, ve středu se přemístily z prostor házenkářské haly také ostatní slávistické poháry, klubové písemnosti, rozsáhlé kroniky, fotografie, kapitánské vlajky a další materiály.

Nejvzácnější předměty byly vyčleněny pro přípravu do expozic v rámci stadionu, další byly připraveny pro fotodokumentaci a umístění do virtuální Síně slávy na klubovém webu. Jako první budou už v průběhu tohoto týdne připraveny pro web kapitánské vlajky.

Archiv OP se do prostor házenkářské haly, kde je umístěn archiv i dalších sportovních odvětví, stěhoval v roce 2003, kdy došlo k demolici staré tribuny v Edenu. V rámci prostor sekretariátu fanklubu a OP vznikne čítárna a knihovna, která bude přístupná slávistické veřejnosti.

Na stěhování archivu se kromě profesionální firmy podíleli současní i bývalí členové výboru fanklubu a Odboru přátel.

V současné době probíhá také převádění rozsáhlého fotografického archivu do elektronické podoby, fotogalerie se objevují pravidelně na slávistickém facebooku a budou také umístěny na klubový web. Tyto fotografie z archivu archiváře Karla Zusky jsou umístěné v Edenu a do elektronické podoby je připravuje Pavel Vaníček.

O zahájení těchto prací informoval zástupce fanklubu i Odboru přátel ředitel komunikace na večerních úterních výborech obou organizací.

Po dokončení kompletní fotodokumentace bude určitě možné ze slávistického archivu připravit i dočasné expozice například v klubovnách Odboru přátel, které jsou v celé republice.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články