Vlčkova trefa přinesla tři body | SK Slavia Praha
Více

Vlčkova trefa přinesla tři body

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Slavia se dočkala prvního vítězství v nové sezóně. V prvním domácím zápase porazila Mladou Boleslav 1:0, když se v 75. minutě trefil Stanislav Vlček.

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Slavia se dočkala prvního vítězství v nové sezóně. V prvním domácím zápase porazila Mladou Boleslav 1:0, když se v 75. minutě trefil Stanislav Vlček.

Slavia měla v zápase převahu zhruba od 35. minuty. V závěru poločasu se sešívaní ocitli ve dvou šancích, zvláště Čelůstkova střela z deseti metrů volala po gólu.

V 59. minutě nahradil Petra Jandu na hřišti Stanislav Vlček a o sedm minut později se dostal do své první velké šance. Po přihrávce Jaroslava Černého ale poslal svou křižnou střelu mimo branku.

Vlčkova chvíle přišla v minutě 73. Chviličku poté, co ve stoprocentní šanci selhal boleslavský Chramosta, zahrával Karol Kisel přímý kop a Stanislav Vlček poslal hlavou míč do sítě. Slavia vedla 1:0.

V závěru zápasu se Boleslav snažila útočit a pro sešívané se otevřela možnost rychlých protiútoků. Kisel, Vlček, Černý a nakonec znovu Kisel ale své šance proměnit nedokázali. Konečný výsledek tak zůstal 1:0.

„Myslím, že jsme viděli zajímavé utkání. Hlavně poté, co jsme se dostali do vedení. Předcházela tomu ale velká šance Boleslavi. Tam jsme zaváhali a pustili si hráče za záda,“ řekl po zápase na tiskové konferenci trenér Slavie Karel Jarolím.

„V první půli jsme měli šance, které se daly zakončit lépe. Věděli jsme taky o kvalitě Boleslavi a nechtěli jsme hru příliš otevírat. Myslím si, že jsme byli trpěliví. Za stavu 1:0 jsme to mohli potvrdit další brankou, gól jsme ale nedali a tak jsme si prožili drama až do konce,“ pokračoval Jarolím.

„Upozorňovali jsme hráče, aby zachovali větší klid a aby se gólově prosadili. Měli jsme krom gólu i další šance, které jsme nevyužili. Zvláště za stavu 1:0 mohlo být toho klidu v zakončení více.“

„Chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří přišli a vyjádřili nám podporu. Mám nějaké informace o jednání mezi vedením a fanoušky, sledujeme to. Ale už jsem se k tomu vyjadřoval. Myslím si, že nepřítomnost fanoušků není šťastné řešení, že tím podporu klubu rozhodně nevyjádří,“ zakončil Jarolím.

„Myslím, že jsme viděli zajímavé utkání, obě mužstva se snažila o vítězství, nám se bohužel vyhrát nepodařilo. Rozhodla asi neproměněná šance Chramosty za stavu 0:0. Kdybychom dali, tak máme rozehráno na vítězství,“ prohlásil po zápase trenér Boleslavi Karel Stanner.

„Naše hráče musím ale pochválit, předvedli kvalitní výkon. Domácí měli v závěru šance, to vycházelo z naší hry, která už byla vabank. Chtěli jsme vyrovnat, to se nám nakonec nepodařilo.“

„Rozhodla podle mě ještě jedna věc. Necitlivě bylo posouzeno zranění, resp. nastřelení Koubského. Nemyslím, že byl hráč natolik zraněný, aby nemohl počkat patnáct vteřin, než se akce dohrála. Hra byla necitlivě přerušena, když mohl jít Chramosta sám na branku,“ zalitoval ještě Stanner.

SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)

Branka: 75. Vlček

Slavia: Vaniak - Čelůstka, Koubský, Trapp, Hubáček - Ragued, Kisel - Jaroslav Černý (83. Belaid), Janda (59. Vlček), Milan Černý – Hora (73. Zákostelský)

Boleslav: Miller - Brunclík, Rolko, Johana, Fabián - Kalina, Sylvestre, Opiela, Sedláček (59. Táborský) – Chramosta (73. Kulič), Mendy (79. Bulut)

ŽK: J. Černý, Ragued - Sylvestre

Diváci: 4 259

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články