​Na Feyenoord s novým HALFTIMEM | SK Slavia Praha
Více

​Na Feyenoord s novým HALFTIMEM

Nemáte ještě nové číslo slávistického magazínu HALFTIME? Nebo vám chybí páté vydání s Jindřichem Trpišovským na titulní straně? Možnost zakoupit obě čísla budete mít v rámci čtvrtečního souboje s Feyenoordem.

Vyprodaný Eden ve čtvrtek uvidí vyvrcholení letošní ságy mezi Slavií a Feyenoordem Rotterdam. Hrát se bude odveta čtvrtfinále play off Evropské konferenční ligy, úvodní duel skončil remízou 3:3, kterou v posledních vteřinách vystřelil patičkou Ibrahim Traoré. V základní skupině slávisté na De Kuip padli 1:2, o výhru v domácím duelu přišli v závěru a zápas tak skončil smírně 2:2. 

Svěřenci Jindřicha Trpišovského a jeho trenérského týmu vyhlíží třetí možnost probít se mezi nejlepší čtyřku evropské soutěže za poslední čtyři sezony. Slavia na podobný úspěch čeká od památného semifinále poháru UEFA ze ročíku 1995/96.

Před zápasem a během poločasové přestávky si fanoušci mohou za speciální cenu 90 korun zakoupit slávistický magazín HALFTIME, prodejní stánky budou umístěny v koridorech u vstupů 2 a 4. Kromě posledního čísla, na titulní stránce s diamantem záložní řady Tomášem Holešem, si lze pořídit i předchozí prosincové číslo.

Zápas proti Feyenoordu začíná ve čtvrtek ve 21:00, stadion bude otevřen 90 minut před výkopem.

Na co se na více než 80 stránkách nového HALFTIMU můžete těšit?

Tomáš Holeš, diamant základní červenobílé i reprezentační jedenáctky, ušel od svého prvoligového debutu dlouhou cestu. Během svého strmého vzestupu se mohl opřít o dva pilíře, trpělivost i víru. Víru ve vlastní schopnosti i uvědomění si, že naše osudy možná řídí něco nad rámec běžného chápání. Holeš je evangelík, ctí své strážné anděly, stejně tak energii, kterou dokáže přitáhnout na svou stranu. Pro magazín HALFTIME o všem otevřeně promluvil.

27. září 1953. Tehdy Slavia slavnostně otevřela nový stadion v Edenu. Otevřela a prakticky hned zase zavřela... Namísto radosti z konečného stěhování do nového domova přišla anabáze odstraňování závad a nedostatků, které využívání stadionu znemožnily na několik dalších let. Jako by se smůla, která se na klub nalepila v polovině čtyřicátých let, přenesla na podrážkách kopaček i do nového domova.

Vrátili jsme se v čase i obraze také do minulosti nedávné, na začátek roku 2022. V lednu slávisté v Portugalsku absolvovali jeden z nejdelších přípravných kempů novodobé historie. Tři týdny galejí měly tým Jindřicha Trpišovského a jeho kolegů připravit na finiš ročníku 2021/22. Závěr sezony, kdy je cílem udržet domácí nadvládu a dál dělat Slavii skvělou reklamu v Evropě. Jak to v Algarve vypadalo?

K obsáhlému rozhovoru jsme přizvali i symbol oddanosti a loajality červenobílým barvám, Jiřího Nerada. Organizačně-provozní vedoucí klubu je nejdéle sloužícím slávistou, ve službě je už 30 let. Za tu dobu odehrála Slavia takřka 600 domácích utkání, on vynechal jediné. Zažil výprask od Teplic, euforii po postupu do semifinále Poháru UEFA v roce 1996, Ligu mistrů na Strahově i v Edenu, domácí odvetu se Sevillou. Takřka dvacítku trenérů, stovky hráčů. Mistrovské oslavy i pískot fanoušků. Vlastně úplně všechno…

A těšit se můžete i na mnoho dalšího. S hlavním skautem sešívané akademie jsme probrali rekrutování nových talentů a snahu nalézat další Daniely Samky. Vezmeme vás do nového esport roomu, který vyrost v útrobách edenského stadionu. V medailonku vám představíme kondičního kouče Slavie Martina Třasáka a ukážeme výjimečnou statistiku Ondřeje Koláře.

Při příležitosti blížících se 130. narozenin našeho klubu jsme HALFTIME také poprvé otevřeli i dalšímu sportu pod hlavičkou Slavie! Aby ne, když červenobílé barvy obléká na devět tisíc sportovců, kteří se dělí hned mezi pětatřicet sportovních disciplín. První příběh nového seriálu patří sportu fotbalu nejbližšímu – futsalu.

To vše a řada dalších exkluzivních materiálů na vás čeká v novém čísle magazínu HALFTIME.

Objednat nový HALFTIME můžete i ONLINE

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články