Mlha v Jablonci, tři body v Praze | SK Slavia Praha
Více

Mlha v Jablonci, tři body v Praze

Co je jablonecký komplex? Ví to někdo? Já ne! Dvakrát jela v poslední době Slavia pro vítězství a dvakrát ho přivezla. Výchozí pozice pro následující domácí zápasy zůstala uhájena a stíhací jízda pokračuje.
Přiznám se, že jsem výkon našich chlapců tak úplně neviděl, byla hrozná mlha a chvílemi se dalo jen tušit, co se na hřišti děje. A děly se věci. Mužstvo v první půli dalo zapomenout na nevydařené pohárové semifinále a přehrávalo severočechy po všech stránkách. Lépe jsme kombinovali, běhali, stříleli, prostě jsme byli lepší. Kuchař se trefil snad poprvé v životě hlavou, náskok mohl zvýšit ještě do půle Kuka, ve vyložené šanci ale přestřelil.
Ve druhém poločase už to tak pěkné nebylo. Dali jsme sice další gól, Jablonec však snížil a my se nepochopitelně stáhli a až do konce výsledek bránili. Nakonec jsme vyhráli (v lize v Jablonci je to skoro historický mezník), což znamená, že máme z našich konkurentů nejlepší vyhlídky do posledních tří kol. Olomouc i Příbram by mohly ztratit už za týden v Liberci, respektive na Bohemce.
Jestliže ve zbytku ligy budeme hrát tak jako v úvodu v Jablonci, nemusíme se ničeho bát. Navíc se můžeme znovu opřít o střelecké schopnosti našeho kapitána - Pavel se probral z kratšího střeleckého spánku a svou druhou šanci v zápase už proměnil. Další povzbudivou zprávou je lepšící se stav Ivo Ulicha, jehož jemná technika by měla na Budějky i Blšany platit. Takže: vykročme k druhému místu s optimismem a věřme, že naše sešívaná srdce budou opět přetékat červenobílou radostí.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články