Fanouškovi Slavie se splnilo velké přání | SK Slavia Praha
Více

Fanouškovi Slavie se splnilo velké přání

Během pondělního zápasu Slavie s Baníkem Ostrava se v útrobách Synot Tip Areny odehrával příběh, na jehož konci bylo jedno velké splněné přání. Jednadvacetiletý slávista...

SYNOT TIP ARENA/EDEN - Během pondělního zápasu Slavie s Baníkem Ostrava se v útrobách Synot Tip Areny odehrával příběh, na jehož konci bylo jedno velké splněné přání. Jednadvacetiletý slávista Bolek Pánek je zcela odkázán na lůžko a pomoc lékařského personálu. Trpí totiž nevyléčitelným neurologickým onemocněním.

Během pobytu na oddělení dlouhodobé intenzivní péče ve zdravotnickém zařízení ETOILE CZ se ošetřujícímu personálu svěřil, že by rád opět viděl svoji milovanou Slavii na vlastní oči a nikoliv v televizi. Bolek je totiž více než rok napojen na lékařské přístroje.

„Naposledy byl na zápase Slavie zhruba před rokem a půl. Trpí neurologickým onemocněním, při kterém dochází postupně ke svalové slabosti. Pacient není schopen chodit, hýbat se a sám dýchat. Mozek tímto onemocněním postižen není,“ upřesnil primář Dan Romportl, který se spolu se zdravotnickým týmem o Bolka v Synot Tip Areně staral.

Lékařské zázemí bylo pro pacienta vybudováno ve 4. patře v místnosti, kterou například využívají televizní komentátoři zhruba hodinu a půl před příjezdem samotného pacienta.

„Návštěva zápasu mu udělala opravdu radost, je to velký fanoušek Slavie. O tom, že se za ním přijdou podívat Martin Vaniak a Martin Latka jsme mu neřekli, bylo to pro něj překvapení. Byl to pro něj ten nejkrásnější dárek k Vánocům,“ popsal primář pocity pacienta.

Martin Vaniak i Martin Latka se s Bolkem bavili, samozřejmě jak jinak, o Slavii. Během návštěvy mu věnovali retro dres podepsaný celou kabinou a další slávistické suvenýry.

„Slíbili jsme si, že se uvidíme zase na jaře na derby se Spartou,“ prozradil Martin Vaniak.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články