FOTO: Slavia poprvé v sezoně doma prohrála | SK Slavia Praha
Více

FOTO: Slavia poprvé v sezoně doma prohrála

Slavia poprvé v této sezóně ztratila na domácí půdě tři body. V posledním podzimním utkání sešívaní prohráli se Slovanem Liberec 1:3 a přišli tak o domácí neporazitelnost.

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Slavia poprvé v této sezóně ztratila na domácí půdě tři body. V posledním podzimním utkání sešívaní prohráli se Slovanem Liberec 1:3 a přišli tak o domácí neporazitelnost.


V úvodu první půle měla více ze hry Slavia. Sešívaní hrozili zejména z nebezpečných protiútoků a blízko úvodní brance utkání byl Adam Hloušek. Celá akce začala už u Kamila Čontofalského, po jehož vybídnutí potáhl míč Trubila a přes Blažka směřoval balon k Hlouškovi. Před ním ale na poslední chvíli zasáhl gólman Bičík.


O dvě minuty později předvedli slávisté téměř totožnou akci, na jejímž konci byl Jarolím. Ten pálil do Bičíka po Blažkově přiťuknutí. Ve 28. minutě přišla smolná chvíle pro Vitalije Trubilu. Běloruský záložník fauloval ve vápně Gebre Selassieho a z nařízené penalty se prosadil Štajner.


Po další slávistické akci se rozčiloval hlavně Honza Blažek, po jehož centru hostující hráč zahrál nejspíše rukou, ale penalta pro Slavii se nepískala.


Další branka ale padla na druhé straně hřiště. Liberečtí předvedli krásnou kombinaci, na jejímž konci byl po přiťuknutí Rabušice Gebre Selassie. Bývalý slávista se z bezprostřední blízkosti nemýlil a zavěsil pod břevno.


Úvod druhé půle byl podobný tomu z první. Slavia byla aktivnější, tlačila, jenomže bez kýženého efektu. Největší možnost měli domácí těsně před třetí brankou Liberce. A protože sešívaní míč do branky nedostali, radoval se na druhé straně Breznaník. Tomu nechali naši zadáci příliš volného prostoru, slovenský záložník se nerozpakoval a z dvaceti metrů se trefil přesně k tyči.


Snížení domácích přišlo pozdě, a to v 77. minutě. Jarolím našel vlevo Hlouška, jehož centr poslal hlavou do sítě Martin Latka. Slavia se nadechla k závěrečnému tlaku, další branku už ale nevstřelila. Zápas tak skončil 3:1 pro Liberec a Slavia přespí zimu s 20 body v tabulce.





SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec 1:3 (0:2)

Branky: 77. Latka – 29. Štajner (z pen.), 34. Gebre Selassie, 62. Breznaník

Slavia: Čontofalský – Nitrianský, Hubáček, Latka, Hloušek – Cicman (37. Milutinovič), Jarolím (K) – Vlček (69. Petrák), Janda, Trubila (46. Hurka) – Blažek

Liberec: Bičík – Gebre Selassie, Nezmar, Karisik, Fleišman – Janů – Breznaník (74. Bosančić), Vácha, Šural (82. Rilke) – Štajner – Rabušic (90. Kelić)

ŽK: Trubila, Blažek, Milutinović - Karisik

Rozhodčí: Drábek – Dobrovolný, Nádvorník

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články