Slavia v první přípravě prohrála 0:1 se Sezimovým Ústím (video) | SK Slavia Praha
Více

Slavia v první přípravě prohrála 0:1 se Sezimovým Ústím (video)

Slavia naskočila do zimní přípravy zápasem proti Spartaku MAS Sezimovo Ústí. Na umělé trávě v Edenu se ale z výhry radovali hosté, když gólem Smreka ze 74. minuty zvítězili 1:0.

PRAHA/EDEN – Slavia naskočila do zimní přípravy zápasem proti Spartaku MAS Sezimovo Ústí. Na umělé trávě v Edenu se ale z výhry radovali hosté, když gólem Smreka ze 74. minuty zvítězili 1:0.

Do první šance se dostali v 17. minutě hosté, když po nepřesnosti v naší rozehrávce postupovali hned tři hráči na gólmana Berkovce. Křižná střela Nešického skončila na tyči naší branky. Ve 36. minutě se po rohovém kopu dostal v klubku hráčů k hlavičce ústecký kapitán Nesvadba, míč ale netrefil ideálně a Berkovec stačil zasáhnout.

Po výměně stran přišla první velká šance Slavie, když Vondráček nacentroval od brankové čáry na malé vápno a Voráček předskočil gólmana Fišana. Náš útočník ale mířil těsně vedle šibenice.

Branka tak padla na druhé straně. V 74. minutě si na zadní tyči počkal na centr Stanislav Smrek a hlavou zamířil k tyči Berkovcovy brány. Slávisté mohli srovnat o sedm minut později, Jarolímova hlavička po nitrianského centru ale mířila mimo tyče.

Do utkání nezasáhl Martin Latka, kterého trenér šetřil kvůli šrámům z dopoledního tréninku. Jiří Böhm a Jan Blažek doléčují nachlazení.

„Máme náročný tréninkový program a to ukázal i dnešní zápas. Včera jsme měli velmi náročný dvoufázový trénink a dnes někteří hráči hráli celých devadesát minut. Bylo na nich vidět, že jsme v plné zátěži,“ komentoval utkání trenér František Straka.

V prvním poločase si navlékl kapitánskou pásku odchovanec Martin Hurka. „Ve chvíli, kdy nehraje Lukáš Jarolím, má kapitánská páska více majitelů. Ať se taky mladí kluci otrkají a zkusí si zodpovědnost,“ popisoval František Straka první zkušenost Martina Hurky v roli kapitána „áčka“.

SK Slavia Praha – Spartak MAS Sezimovo Ústí 0:1 (0:0)

Branka: 74. Smrek

Slavia 1. poločas: Berkovec – Nitrianský, Cicman, Hubáček, Dostál – Prošek, Petrák, Milutinovič, Trubila – Hurka – Škoda

Slavia 2. poločas: Berkovec – Nitrianský, Petrák, Cicman, Dostál – Vondráček, Jarolím, Milutinovič – Vlček, Prošek – Voráček

Sezimovo Ústí: Fišan – Smrek, Zbrožek, Rožboud, Kočí, Mach, Nesvadba, Nešický, Šturma, Jasenský, Dobal

ŽK: Nesvadba

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články