Petr Janda podepsal smlouvu v tureckém Antalyasporu | SK Slavia Praha
Více

Petr Janda podepsal smlouvu v tureckém Antalyasporu

Petr Janda odchází do tureckého Antalyasporu. Ve svém novém působišti podepsal ve čtvrtek smlouvu na tři a půl roku.

PRAHA/ANTALYASPOR - Petr Janda odchází do tureckého Antalyasporu. Ve svém novém působišti podepsal ve čtvrtek smlouvu na tři a půl roku.


„Jsme rádi, že se další slávista prosadil ve velkém fotbale. Petrovi přejeme v jeho novém působišti co nejvíce sportovních i osobních úspěchů. Velice si ceníme toho, co tady Petr za těch sedm let svého působení odvedl. Jeho odchodem naše spolupráce určitě nekončí, do Slavie bude mít vždy dveře otevřené,“ popřál hodně štěstí našemu bývalému záložníkovi generální ředitel Slavie Miroslav Platil.


Smlouva ve Slavii skončila Petrovi v prosinci 2011. Ve čtvrtek podepsal nový kontrakt v tureckém klubu. „Slavii přeji jen to nejlepší. Moc bych si přál, aby se zase dostala na pozice, kam historicky patří, a hrála evropské poháry,“ vzkázal slávistickým fanouškům prostřednictvím našeho webu Petr Janda.


„Slavii za všechno děkuji, budu ji samozřejmě nadále sledovat a fandit. Přirostla mi k srdci,“ pokračoval Janda. „Až se budu vracet ze zahraničí a byla by možnost se do Slavie vrátit, tak bych ji rád využil,“ dodal Petr.


Petr Janda přišel do Slavie v dorosteneckém věku v roce 2003. Do A týmu poprvé nakoukl ve svých osmnácti letech v září 2005. Dohromady odehrál 116 ligových zápasů, ve kterých vstřelil devět branek. V sešívaném dresu nastoupil také v evropských pohárech, a to v Poháru UEFA, později Evropské lize a hlavně v Lize mistrů. 

Ve slavném předkole LM na Ajaxu zařídil pro Slavii pokutový kop. Petr Janda je dvojnásobným mistrem České republiky (2008, 2009) a vicemistrem světa do 20 let z roku 2007. Připsal si také dva starty za reprezentační áčko.


Přejeme Petrovi všechno nejlepší v jeho novém působišti. 


Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články