FOTO: Juniorka přišla o výhru nad Duklou v poslední minutě | SK Slavia Praha
Více

FOTO: Juniorka přišla o výhru nad Duklou v poslední minutě

Slávistická juniorka přišla o výhru v poslední minutě zápasu s rezervou Dukly. V první půli vyrovnal na 1:1 Milutinović, po přestávce poslal Slavii do vedení Mikula, ale po vyrovnání Dukly bere Slavia jen bod.

PRAHA/UMT MIKULOVA - Slávistická juniorka přišla o výhru v poslední minutě zápasu s rezervou Dukly. V první půli vyrovnal na 1:1 Milutinović, po přestávce poslal Slavii do vedení Mikula, ale po vyrovnání Dukly bere Slavia jen bod.

Svěřenci trenéra Petrouše byli od počátku aktivnějším týmem, v první velké šanci byl Zmrhal, který ale mířil těsně vedle. V následující příležitosti byl po přihrávce Milutinoviće Vondráček, jehož střela skončila na břevně.

Po půlhodině hry přišla komplikace v sestavě Slavie. František Vodrhánek se nepříjemně zranil, vystřídal ho Ladislav Brůžek. „Po zápase jel Franta na vyšetření do nemocnice, křuplo mu v koleni, vypadá to bohužel na křížový vaz,“ vysvětlil po zápase trenér Petrouš.

Po sérii slávistických šancí udeřilo na druhé straně, protože nadějný brejk dovedl do kýženého konce Podkul. Sešívaní do přestávky ale stačili vyrovnat. Zoran Milutinović se uvolnil na hranici vápna, posunul si míč na svou levou nohu a krásnou střelou na vzdálenější tyč srovnal skóre.

Ve druhé půli byla Slavia jasně lepším týmem. Diktovala tempo hry, dostávala se do střeleckých příležitostí, ale branku vstřelila jen jednu. Prošek vybojoval míč na pravé straně, posunul ho do vápna, kde ho svým typickým důrazem poslal do branky kapitán Mikula.

Kdyby slávistická juniorka ve druhé půli vstřelila čtyři góly, nikdo by se z přítomných diváků, mezi které patřil i trenér A týmu Martin Poustka, nemohl divit. Bohužel se tak nestalo a Dukla v závěru po skrumáži před Měsíčkovou bránou vyrovnala.

Trenér Petrouš: Urazili jsme štěstí, proto jsme nevyhráli

„Výkon jsme předvedli dobrý, Dukla se prezentuje nepříjemnou agresivní hrou, na kterou jsme ale dokázali zareagovat a byli jsme lepším týmem. V prvním poločase jsme stříleli často ze střední vzdálenosti, ale bohužel se nám je nepodařilo dobře umístit. Mrzí mě, že jsme ve druhé půli, kdy soupeř dvacet minut nebyl prakticky vidět, nevyužili naše příležitosti. Samozřejmě je škoda obdrženého gólu v závěru, nemůžeme nechat soupeře hlavičkovat ve vápně. Ve druhé půli jsme urazili štěstí, proto jsme nevyhráli. Zápas byl atraktivní i pro diváky,“ hodnotil utkání trenér slávistické juniorky Michal Petrouš, který si pochvaloval výkony hráčů z A týmu.

„Všichni odehráli výborný zápas. Obrovsky nám pomohl Zoran Milutinović nám moc pomohl, má přehled, umí jeden na jednoho, hraje s hlavou nahoře. I Venca Prošek, Jirka Vondráček a Martin Voráček byli na hřišti vidět,“ neskrýval spokojenost Michal Petrouš.

Slavia B – Dukla B 2:2 (1:1)

Branky: 33. Podkul, 89. Hrazdíra - 43. Milutinovič, 53. Mikula

Slavia B: Měsíček - Mikula, Vodrhánek (31. Brůžek), Hell, Sudek - Prošek, Dembélé, Zmrhal, Milutinovič, Vondráček (60. Smolák) - Voráček (85. Cousens)


Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články