Posledním zápasem sezony vršovické derby s Bohemians 1905 | SK Slavia Praha
Více

Posledním zápasem sezony vršovické derby s Bohemians 1905

V sobotu 12. května se fotbalisté Slavie rozloučí se sezonou vršovickým derby s Bohemians 1905. Začátek zápasu je v 17:30 hodin...

PRAHA/EDEN – V sobotu 12. května se fotbalisté Slavie rozloučí se sezonou vršovickým derby s Bohemians 1905. Začátek zápasu je v 17:30 hodin.

„Čeká nás poslední utkání sezony navíc doma v Edenu. Rádi bychom se s našimi fanoušky i s touto sezonou rozloučili výhrou, cítíme vůči nim velký dluh. Nejen za poslední zápas, ale i za celou sezonu, která se Slavii vůbec nepovedla podle představ. Věřím, že zápas bude mít početnou diváckou kulisu, kterou si vršovické derby určitě zaslouží,“ uvedl trenér Martin Poustka, který bude muset udělat určité změny v sestavě.

„Vepředu nemůžeme počítat s Milanem Škodou, musíme proto zvolit jinou alternativu. Uděláme maximum pro to, abychom naše fanoušky potěšili jak výkonem, tak i výsledkem,“ doplnil trenér Slavie.

Milan Škoda je ve Slavii na půlročním hostování z Bohemians 1905, hostování šestadvacetiletého útočníka se změní 1. července 2012 v přestup. Součástí dohody mezi oběma kluby je, že Milan Škoda ve vzájemném ligovém duelu nenastoupí.

„Otazník ještě visí nad Ondrou Petrákem, Robo Cicmanem a Víťou Trubilou, zda půjdou do zápasu od začátku. Na lavičce by měl být už Martin Hurka. Rekonvalescenti Štěpán Koreš a Viktor Šimeček jsou v nominaci na zápas naší juniorky, aby se rozehráli a aby si otestovali, zda jsou schopni nastoupit do plné přípravy s A-týmem,“ dodal trenér Slavie.

Na dlouhodobé marodce tak zůstává pouze slovenský obránce Matúš Čonka.

„Rádi bychom fanouškům poděkovali za jejich podporu a trpělivost v této sezoně. Všichni bychom rádi viděli Slavii na úplně jiném místě tabulky než tam, kde se momentálně nachází. Věřím, že fanoušci na nás nezanevřeli a že nás i v posledním zápase přijdou podpořit a vytvoří nám skvělou atmosféru, jakou nám v Edenu dělali doposud,“ vzkázal Lukáš Jarolím.

„Jako poděkování za jejich podporu jsme si pro ně připravili po skončení zápasu a po děkovačce malé překvapení,“ doplnil za kabinu slávistický kapitán.

Utkání začíná v 17:30 hodin. Čestný výkop provede patron zápasu – herec a velký fanoušek Slavie David Prachař.

O přestávce proběhne tradiční kopání penalt, tentokrát o PlayStation 3. Do soutěže o PlayStation 3 se mohou fanoušci hlásit prostřednictvím SMS během prvního poločasu.

Majitelé permanentek si mohou pořídit na tento rozlučkový zápas jednorázovou vstupenku pro svého kamaráda, známého nebo rodinného příslušníka za 50 korun do sektoru, kam mají zakoupenu permanentku.

Majitelé tříletých permanentek si mohou pro své kamarády zakoupit až 3 vstupenky (jedna vstupenka za 50 korun), majitelé pětiletých permanentek až 5 vstupenek (jedna vstupenka za 50 korun).

LED obrazovka v Edenu se přesune na jižní tribunu

Na návštěvníky Synot Tip Areny čeká jedna novinka. LED obrazovka, která dosud visela v jihovýchodním rohu bude nově umístěna pod střešní konstrukcí jižní tribuny. Hlavní důvod ke změně je jasný – v novém místě už obrazovka nebude překážet ve výhledu z horních řad tribuny jako dosud.

Obrazovka je v současnosti už demontovaná a probíhají přípravy na opětovnou instalaci. Vyžádají si ale ještě několik týdnů, aby bylo nové řešení spolehlivé a těžké zařízení neohrozilo bezpečnost návštěvníků Synot Tip Areny. Obrazovka proto bude znovu v provozu až při startu nového ligového ročníku.


Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články