Slavia remizovala s Varese 1:1 | SK Slavia Praha
Více

Slavia remizovala s Varese 1:1

<p> Slavia ve sv&eacute;m prvn&iacute;m &quot;ostr&eacute;m&quot; utk&aacute;n&iacute; na italsk&eacute;m soustředěn&iacute; remizovala s A.S. Varese 1:1.</p>

Střelec branky Slavie Stanislav Vlček se raduje s Karolem Kiselem. Foto: Michal Býček.

BORGO VALSUGANA – Slavia má za sebou první ostrý zápas na italském soustředění. Po vysoké výhře 5:0 nad místním týmem US Borgo tentokrát sešívaní remizovali s A.S. Varese 1:1.

Do první velké šance se v 16. minutě dostali Italové. Po centru z pravé strany se k míči dostal Zecchi, do střely mu ale na poslední chvíli skočil Martin Latka.

Martin Juhar v zápase proti Varese. Foto: Michal Býček.

O minutu později zvonila za Berkovcem dokonce tyč. Náš gólman nejdříve skvěle zlikvidoval Troestovu hlavičku a následná Damonteho dorážka orazítkovala spojnici tyče a břevna.

O deset minut později oplatila Slavia svému soupeři stejnou mincí. Do tyče tentokrát mířil hlavou Karol Kisel a následná Vošahlíkovu dorážku vykopával kapitán Varese z brankové čáry.

Milan Škoda. Foto: Michal Býček.

Góly padaly po přestávce. Po šancích Kisela a Vošahlíka vstřelil první gól Standa Vlček, který stál v pravou chvíli na pravém místě a využil chyby italského gólmana.

Varese vyrovnalo o dvě minuty později. Damonte udržel míč v našem vápně proti třem obráncům a střelou k tyči překonal Berkovce.

Další velké šance si už ani jedno mužstvo nevytvořilo a zápas tak skončil remízou 1:1. Další utkání sehrají slávisté v sobotu. Soupeřem pro generálku na ligu jim bude prvoligová Parma.

SK Slavia Praha – A.S. Varese 1910 1:1 (0:0)

Branky: 65. Vlček – 67. Damonte

Slavia: Berkovec - Nitrianský, Latka (77. Frejlach), Hubáček (68. Dostál), Čonka - Jarolím (58. Zmrhal), Petrák – Vošahlík (58. Koreš), Kisel (77. Milutinović), Juhar (58. Tusjak) – Škoda (58.Vlček)

Varese: Rubinho - Pucino, Lazaar, Damonte, Troest, Terlizzi, Zecchin, Gomes, Ebagua, Leonidas, Tarmo. Lavička: Bastianoni, Fiamozzi, Carrieri, Wagner, Corti, Tripoli, De Luca, Nadarevic, Martinetti, Milan, Pompilio, Eusepi, Momente, Miracoli, La Gorga

Online přenos:

-45. Dobrý den, vítejte u online přenosu přípravného zápasu mezi Slavií a A.S. Varese. Tady v Borgo Valsugana je nebe téměř bez mráčku, teplota se v poledne blížila třiceti stupňům. Teď je jen o malinko chladněji, ale fouká lehký větřík.

-30. Slavia naskočí v této sestavě: Berkovec - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka - Jarolím, Petrák - Vošahlík, Kisel, Juhar - Škoda.

-15. Lavička Slavie: Zmrhal, Vlček, Frejlach, Tusjak, Koreš, Hurka, Trubila, Dobrotka, dostál, Veselý, Milutinović, Čontofalský.

-12. Sestava našeho soupeře A.S. Varese 1910: Rubinho - Pucino, Lazaar, Damonte, Troest, Terlizzi, Zecchin, Gomes, Ebagua, Leonidas, Tarmo. lavička: Bastianoni, Fiamozzi, Carrieri, Wagner, Corti, Tripoli, De Luca, Nadarevic, Martinetti, Milan, Pompilio, Eusepi, Momente, Miracoli, La Gorga.

-3. Oba týmy nastupují na hřiště, Slavia bude hrát v červenobílých dresech, Varese ve zlatých.

1. Zápas byl s lehkým zpožděním rozehrán.

2. Dlouhý centr na Škodu odhlavičkoval kapitán Varese Terlizzi.

2. Na druhé straně na pravém kraji obrany skvělým skluzem zasáhl Nitrianský.

3. Škoda se pokoušel narazit na levém křídle Juharovi, ten ale na balon nedosáhl.

5. Škoda výborně napadal rozehrávku gólmana Varese, nakonec zablokoval jeho výkop, bohužel se míč odrazil vedle branky.

6. Zecchin přetáhl svůj centr z pravé strany, Berkovec bude vykopávat.

7. Latka na středu hřiště nbedovoleně zastavil Ebaguu.

9. Kisel dobře zakombinoval na levé straně s Juharem a poslal dlouhý pas na Škodu, ten byl ale u míče později než gólman Rubinho. Brankář Varese se ale při odkopu zřejmě zranil, drží se za stehenní sval a hra musela být přerušena.

10. Do branky Varese se postavil gólman Bastianoni a hned se před ním po Čonkově dlouhém autu vytvořila skrumáž těl s balonem. Vošahlík ale ve skluzu na míč nedosáhl a Kisel následně poskakující balon nedokázal zpracovat.

12. Pereira na pravém křídle prošel přes dva naše hráče, rezolutní ne mu řekl až Hubáček.

14. Škoda prodloužil hlavou na levou stranu na rozběhnutého Juhara, před ním byl ale u míče Pucino a následně ho náš záložník fauloval.

16. Po přízemním centru z pravé strany byl ve velké šanci Zecchi, na poslední chvíli mu do střely z pěti metrů skočil skluzem Latka.

17. A hned po rohovém kopu další velká příležitost Varese! Hlavičku Troesta na zadní tyči bravurně zlikvidoval Berkovec, následný pokus Damonteho z úhlu zazvonil na spojnici tyče a břevna.

20. Hraje se teď na středu hřiště, Slavii se nedaří překonat obranu Varese, většina útoků končí vysokým míčem na Milana Škodu, které sbírají obránci.

23. Kisel vymýšlel hezkou kombinaci na levé straně s Juharem, vše ale skončilo pomalou narážečkou, kterou sebral jeden z obránců. následně fauloval Čonka.

24. Na Kiselův centr nedoskočil ve vápně Škoda. Odkopával za ním stojící Fiamozzi.

26. Škoda si výborně pohlídal balon před dvojicí obránců, Slavia bude nakonec vhazovat.

27. Obrovaská šance Slavie! Na Čonkův centr vyskočil ve vápně nejvýše Kisel a hlavou poslal míč do tyče. Následně z otočky dorážel Vošahlík  amíč z brankové čáry vykopával kapitán Varese Terlizzi.

28. Po rohovém kopu se k odraženému balonu dostal Jarolím, jeho střela se ale stočila daleko mimo branku.

30. Útočná akce Varse skončila nejprve dobrým zákrokem Davida hubáčka, následně nepřesným centrem Lazaara.

31. Po dlouhém centru byl v ofsajdu Pereira.

33. Čonka si kličkou poradil se svým obráncem, jeho centr ale ve vápně nenašel žádného ze slávistů. Následně ve výskoku Ebagua fauloval Latku.

34. Varese posllao do hry hned čtyři nové hráče.

36. Hubáčkův dlouhý centr odkopával před Kiselem na levé straně Troest.

36. Škoda hlavou prodloužil dlouhý aut Matúše Čonky, bohužel jen na paty Vošahlíkovi.

37. Hezký pas Kisela na Juhara na poslední chvíli zastaviůla obrana Varese. na druhé straně musel před Berkovcem hasit Petrák nepříjemný ostrý centr od Tripoliho.

39. Další centr Tripoliho z pravé strany mířil vysoko nad naší branku.

40. Po "ťukesu" Škody a Juhara přihrával druhý jmenovaný na Kisela, ten si byl ale vědom toho, že stojí v ofsajdu, a přihrávku nechal projít ke gólmanovi.

41. Juhar doběhl míč na levém křídle těsně před brankovou čárou a nacentroval před branku, dlouhý pas ale přeletěl vysoko hlavy všech slávistů.

44. Petrák se nechal obrat o míč při rozehrávce a Martinetti mohl postupovat sám na Berkovce. Zvolil ale dlouhý oblouček, kterým chtěl našeho gólmana přehodit a branku minul.

45. Končí první poločas. Slavia - Varese zatím 0:0.

46. Začala druhá půle. Slavia bez střídání.

46. Ostrý střílený centr Carrieriho zblokoval Nitrianský.

48. Pro Kiselův centr si došel jen gólman Varese.

49. Škoda se přes obránce, který jej zápasnicky držel za ramena, probil až do vápna, tam ale poslal přihrávku Kiselovi lehce na paty, náš záložík nedokázal přesně vypálit.

50. Centr Nitrianského tečoval Damonte těsně vedle vlastní branky. Po rohovém kopu centroval z pravé strany Vošahlík, na zadní tyči uklidil na další roh jeden z obránců Varese.

52. Další Vošahlíkův přetažený centr skončil vedle branky.

53. Juhar dostal hezký balon do běhu na levém křídle a svou přízemní přihrávkou našel ve vápně Vošahlíka, ten ale svou střelu opřel jen do před sebou stojícího obránce.

55. Jarolím se dostal ke střele poté, co se míč odrazil v soboji od Kisela, tvrdou ránu našeho kapitána ale zblokoval jeden z bránících hráčů.

56. Trubila nahradil Čonku.

58. Čtyřstřídání Slavie: Tusjak za Juhara, Zmrhal za Jarolíma, Vlček za Škodu a Koreš za Vošahlíka.

60. Tusjak našel zpětnou přihrávkou Zmrhala, tomu ale střela nesedla a gólman s ní neměl problémy.

61. Kapitánskou pásku dostal po odchodu Jarolíma Karol Kisel.

62. Koreš si zaběhl za obranu a Kisel mu poslal překvapivě balon z přímého kopu, zpětná přihrávka ale nenašla nikoho ze slávistů.

65. Slavia vede 1:0! Po chybě gólmana, který nezvládl hlavičku po malé domů se pohodlně trefuje Standa Vlček!!!

67. Je vyrovnáno. Na 1:1 velmi rychle srovnává Damonte, který prokličkoval naším vápnem a trochu se štěstím překonal Berkovce střelou k tyči.

68. Dostál nahradil Hubáčka, na stopera se posunul Milan Nitrianský.

69. Hezká akce po ose Zmrhal - Tusjak. Druhý jmenovaný několika kličkami zamotal hlavu obránci u rohového praporku a nacentroval míč do vápna, tam ale nedoskočil Kisel.

70. Tusjak si hezky našel dlouhý balon od Vlčka, následně nacentroval na Koreše, který se v souboji neprosadil.

71. Krásně zatočený centr od Dostála poslal hlavičkou do sítě Vlček, rozhodčí mu ale odmávali těsný ofsajd.

72. Tusjak polostřelou-polocentrem zakončil rychlou akci Slavie, gólman si ale došel pro balon jako první.

73. Koreš byl po hezké Vlčkově přihrávce téměř sám před gólmanem, snažil se akci vyšperkovat zpětnou přihrávkou na Kisela, obránce ale vystihl jeho úmysl a zastavil balon včas.

75. Na Kiselův centr z rohového kopu si na přední tyči naskočil latka, hlavou ale poslal míč nad.

76. Pucino v ofsajdu.

77. Další střídání Slavie, Latku nahradil Frejlach, Kisela Milutinovič. Na stopera se posunul Ondra Petrák.

78. Tvrdý zákrok na Luboše Tusjaka před naší lavičkou teď zvednul ze židle trenéra radu, který hráče Varese "sepsul" u autové čáry.

80. Koreš se nádherně dostal z obležení tří hráčů, jeho dlouhý centr si ale nedokázal zpracovat Tusjak.

82. Koreš hezky rozehrál útočnou akci s Dostálem, ten mu ale vrátil míč na paty.

83. Dostálův centr našel jen hlavu jednoho ze stoperů.

85. Po Korešově přihrávce se pokusil kličkou dostat do vápna Milutinoivć, obránce před sebou ale neobelstil.

88. Dostálův centr nedoletěl až k Tusjakovi, který už se ale připravoval na střelu z voleje. Následně se k míči dostal Frejlach, podle rozhodčího ale fauloval.

90. Zápas je u konce, 1:1.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články