Sezóna startuje | SK Slavia Praha
Více

Sezóna startuje

<p> Sez&oacute;na 2012/2013 začne pro Slavii až v&nbsp;ponděl&iacute;, kdy se na dom&aacute;c&iacute; půdě v&nbsp;Edenu střetne s&nbsp;nov&aacute;čkem soutěže z&nbsp;Jihlavy, realizačn&iacute; t&yacute;m i z&aacute;stupci hr&aacute;čů se představili už ve čtvrtek na předsez&oacute;nn&iacute; tiskov&eacute; konferenci.</p>

Milan Škoda je nejlepším střelcem Slavie v přípravě. Foto: Michal Býček.

PRAHA/EDEN – Sezóna 2012/2013 začne pro Slavii až v pondělí, kdy se na domácí půdě v Edenu střetne s nováčkem soutěže z Jihlavy, realizační tým i zástupci hráčů se představili už ve čtvrtek na předsezónní tiskové konferenci.

Do nové sezóny v nových dresech

„Spolu se společností Umbro jsme se snažili, aby nové dresy korespondovaly se 120. výročím klubu. Akcentovali jsme tak historický pohled na dresy, nepoužili jsme jinou barvu než červenou a bílou. Číslo je modré a symbolizuje třetí barvu trikolory. Ve stejném materiálu hraje anglická reprezentace, jedná se o patentovaný materiál, vzhledově připomínající klasickou bavlnu. Dresy jsou skutečně sešívané, červená hvězda je na bílou část našitá, nikoli tištěná,“ řekl k novým dresům člen představenstva a obchodní ředitel Slavie Martin Malík.

Martin Dostál v novém sešívaném dresu pro sezónu 2012/2013. Foto: Michal Býček.

Celá nová jedenáctka

„Když se vrátím zpátky do doby, kdy jsme tu seděli před rokem, říkal jsem, že sezóna 2011/1021  bude konsolidační. Že si přejeme přebudovat mužstvo, aby se pohybovalo příště ve vyšších patrech tabulky. Během té sezóny přišla celá nová jedenáctka – ať už Čontofalský nebo Nitrianský v jejím průběhu, nebo Kisel, Dobrotka, Vošahlík a Juhar v letní pauze. Je to doplněno zkušenými hráči, jako je Jarolím, Hubáček nebo Vlčkek. Šanci dostali i naši mladí hráči - Hurka Tusjak, Petrák, Berkovec nebo Dostál,“ představil změny v kádru sportovní ředitel klubu Miroslav Držmíšek.

Miroslav Držmíšek věří, že Martin Latka zůstane ve Slavii. Foto: Michal Býček.

„Pokud budeme pokračovat dál, loni tu seděl Michal Petrouš jako hlavní trenér s asistentem Petrem Vrabcem, Janem Netscherem a trenérem brankářů Lubošem Přibylem. Realizační tým je celý vyměněný, dnes tu sedí Petr Rada, asistent Martin Poustka, Jan Budějský jako kondiční trenér a Martin Vaniak jako trenér brankářů. Budu si přát, aby jim to všem klapalo a abychom hráli co nejlépe,“ popřál Držmíšek novému realizačnímu týmu.

Sportovní ředitel se dotkl i tématu případných posil a odchodu Martina Latky: „Kádr má momentálně stopstav, přestupový termín je ale do druhé poloviny září, není vyloučeno, že může k nějakému pohybu dojít.

Pokud se vysloví jméno Latka, tak druhé jméno musí být Slavia. Já doufám, že tomu tak bude i do budoucna,“ věří Držmíšek.

Vše ukážou první zápasy

„Myslím, že toho už bylo napsáno dost, informace z tréninků a soustředění fanoušci dostávali po celou dobu. Letní příprava je vždycky zajímavější, hrací plochy jsou ve výborném stavu. My jsme se připravovali v Čechách, odjeli jsme až nakonec do Itálie, kde jsme měli tři soupeře. Teď už jsme zase doma Tréninkové podmínky na Slavii jsou ve výborném stavu, musím poděkovat trávníkářům, mohli jsme trénovat na výborných plochách,“ popisoval průběh přípravy trenér Petr Rada.

Petr Rada: Důležité jsou první ligové zápasy. Foto: Michal Býček.

„Příprava splnila to, co jsme si předsevzali. Nikdy to nebylo stoprocentní, bylo tam dost únavy, ale všechno je to pro nás nanečisto. Důležité je, abychom byli připraveni na ligový ročník a vše ukážou až první zápasy,“ dodával Rada.

Trenér se dotkl i zdravotního stavu dvou svých stoperů: „Zranění se nám v podstatě vyhýbala, smůla se nalepila jen na Martina Dobrotku. Přišel jako nová posila a hned na prvním turnaji si zlomil ruku. Potom na soustředění v Itálii si poranil stehenní sval, v přípravě toho tak odehrál nejméně. Co se Cicmana týče, věděli jsme, že jeho zranění je dlouhodobé. Deset dní už je bez ortézy, trénuje individuálně, ale ne sice naplno. Do tréninku se oba snad zapojí v co nejbližší době,“ doufá trenér Rada.

Se staronovým kapitánem

Staronovým kapitánem sešívaných je pro nadcházející sezónu záložník Lukáš Jarolím. „Příprava je vždycky náročná, těšíme se, až to vypukne a zúročíme to na hřišti. Prožívali jsme náročné období a věřím, že do téhle sezóny vstoupíme lépe. Víme, že ta minulá nebyla z naší strany vůbec dobrá,“ řekl na tiskové konferenci Jarolím.

Staronový kapitán slavie Lukáš Jarolím. Foto: Michal Býček.

Z hráčů ho za stolem doplňoval nejlepší střelec přípravy Milan Škoda. „Pro každého hráče jsou góly důležité, a o to víc, když je to útočník. Jsem rád, že jsem nějaké dal, ale byla to jenom příprava. Pokud pak v lize nebudou žádné další góly, bylo by to celé nanic,“ komentoval své branky v přípravných utkáních útočník Slavie.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články