Souboj Slavií: Áčko vs. juniorka 5:3 | SK Slavia Praha
Více

Souboj Slavií: Áčko vs. juniorka 5:3

<p> Reprezentačn&iacute; přest&aacute;vku zpestřil A-t&yacute;mu Slavie souboj s&nbsp;juniorkou.</p>

Radost juniorky po gólu Marka Červenky. Foto: Michal Býček.

PRAHA/EDEN – Reprezentační přestávku zpestřil A-týmu Slavie souboj s juniorkou. Přehlídku útočného fotbalu nakonec "áčko" vyhrálo 5:3.

„Domácí“ áčko šlo do vedení už v 8. minutě. Kisel poslal v rychlém protiútoku centr před branku a z malého vápna se trefil Martin Hurka. O čtyři minuty později mohl vyrovnat Červenka, který obešel Čontofalského, skvělým skluzem mu ale míč na poslední chvíli odebral Martin Dostál.

Vyrovnání se tak svěřenci Michala Petrouše dočkali v 17. minutě, po chybě v rozehrávce se ke střele z patnácti metrů dostal Bazal a propálil gólmana Čontofalského.

Po necelé půlhodince hry šlo áčko opět do vedení. Hurka přetlačil v souboji gólmana Hrubeše a Kisel poslal míč hlavou přes Kolaříka do odkryté sítě. Třetí branku přidali „radovci“ ve 39. minutě. To se z velkého vápna krásnou střelou prosadil Štěpán Koreš.

Do poločasu stihla juniorka srovnat zásluhou Červenky a v 59. minutě dokonce po nádherné Zámečníkově střele do šibenice srovnala na 3:3, od té doby se ale radovalo už jen áčko.

V 65. minutě poslal „domácí“ opět do vedení Lukáš Jarolím a na konečných 5:3 završil skóre o deset minut později Martin Dostál.

V nastaveném čase měli ještě dvě šance svěřenci Michala Petrouše, Zámečníka ale vychytal Čontofalský a Šittichův lob skončil na břevně.

Rada: Latka i Vošahlík by měli začít trénovat v pondělí

„Do zápasu nemohli zasáhnout Luboš Tusjak a Martin Berkovec, které trápí viróza. Ze stejného důvodu stále chybí i Ondra Petrák,“ komentoval stav marodky po zápase trenér áčka Petr Rada.

Martin Latka stále šetří zraněný nárt z utkání v Ústí nad Labem, Milan Škoda má také drobné zdravotní problémy. Oba by ale měli začít trénovat už v pondělí. Do tréninkového procesu by se měl zapojit už i Jan Vošahlík,“ pokračoval Rada.

Ve druhém poločase si za áčko zahrál i stoper Marek Čepelák, který od začátku zápasu nastoupil v opačném dresu. „Jsme rádi, že jsme mohli Čepeláka využít. I když hrál přes nohu, bylo vidět, že s komunikací s ostatními hráči nemá problém a že už nějaký čas s áčkem strávil. Mohli jsme navíc nenechat odpočinout Davida Hubáčka, který zatím odehrál všechny zápasy,“ komentoval Petr Rada Čepelákův start.

Slavia „A“ – Slavia juniorka 5:3 (3:2)

Branky: 8. Hurka, 29. Kisel, 39. Koreš, 65. Jarolím, 75. Dostál – 17. Bazal, 41. Červenka, 59. Zámečník

Áčko 1. poločas: Čontofalský – Dostál, Dobrotka, Hubáček, Juhar – Jarolím – Koreš, Zmrhal, Mičola – Kisel (38. Veselý) – Hurka

Áčko 2. poločas: Čontofalský – Dostál, Cicman, Čepelák, Juhar – Jarolím – Koreš, Frejlach, Veselý – Vlček, Hurka

Juniorka 1. poločas: Hrubeš – Mikula, Čepelák, Kolařík, Sudek – Hrubý, Bazal, Šimeček, Malcharek – Vondráček, Červenka

Juniorka 2. poločas: Malina – Smolák, Mac, Kolařík, Malcharek – Šittich, Bazal, Šimeček, Zámečník – Hrubý – Synek

 

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články