Ženské derby skončilo nerozhodně | SK Slavia Praha
Více

Ženské derby skončilo nerozhodně

<p> Derby žen v&iacute;těze nepoznalo. Dnes utk&aacute;n&iacute; mezi Slavi&iacute; a Spartou skončilo 1:1, do veden&iacute; se dostala Sparta g&oacute;lem b&yacute;val&eacute; sl&aacute;vistky Voňkov&eacute;, před poločasem vyrovnala nejlep&scaron;&iacute; střelkyně Slavie Divi&scaron;ov&aacute;.</p>

Ve slávistické sestavě došlo k překvapivé změně, na levé obraně nastoupila od začátku Dědinová. Tah to byl vydařený. V průběhu zápasu se na hřišti objevila uzdravená Cahynová. Úvod zápasu nám ale vůbec nevyšel, hned ve 4. minutě po centru Vyštejnové do vápna uklouzla Budošová, k míči se tak dostala Voňková a v pohodě skórovala. Celkově byla Sparta na začátku lepší, navíc pak ještě nebezpečně střílela Lucie Martínková. V 17. minutě málem padl gól ze standardní situace, když Korenčiová uklouzla, ale míč letící pod břevno ještě nečekaným výskokem dokázala vyškrábnout nad břevno. První střelu vyslaly slávistky zásluhou Krůzové, ale ta ještě mezi tyče nemířila. Poslední šanci v prvním poločase si Sparta vytvořila ve 22. minutě, kdy Lucie Martínková málem využila našeho zaváhání v obraně. Hra se pak vyrovnala, hosté již nebyli tak nebezpeční, ale i my jsme si moc nedokázali vytvořit. Za zmínku stojí nebezpečný centr Králové, které skončil těsně vedle tyče. Minutu před poločasem Bartovičová parádně vyslala do úniku Divišovou, která se střelou ke vzdálenější tyči nemýlila. "Dostala jsem krásnou přihrávku do běhu, dostala se do vápna, zavřela oči a vystřelila, nic jsem nevymýšlela. Měla jsem i trochu štěstí," řekla autorka gólu Petra Divišová.

Petra Divišová vstřelila branku Slavie. Autor: Pavel Jiřík ml.

Ve druhém poločase byl k vidění boj na hřišti i na tribunách, kdy slávisté i sparťané povzbuzovali svůj tým. "Fanoušci byli úplně skvělí, poprvé jsem to takto zažila a bylo to parádní. Hrozně to všechny nabudí, lidi hodně přispěli k našemu výkonu," svěřila se Divišová. Je pravda, že podobnou atmosféru jsme na derby nezažili, možná nikdy taková nebyla.

Po zápase proběhla děkovačka. Autor: Pavel Jiřík ml.

První polovinu druhého poločasu jsme si vytvořili dvě nebezpečné situace díky našemu důrazu, ještě předtím však Irena Martínková po rohu hlavičkovala k tyči, ale Korenčiová byla na místě. Po chybě Bertholdové šla Divišová z úhlu sama na branku, brankářka Sloupová však její úmysl o přehození vystihla. Po dalším důrazu získala míč Kožárová, ale její střela levačkou skončila pár centimetrů vedle tyče. V 74. minutě Sparta využila rozhozené obrany, Voňková dostala ideální přihrávku, obešla i brankářku, ale v pádu branku netrefila. Jednu střelu vyslala ještě Krůzová. Štěstí jsme měli v 89. minutě, kdy Bartoňová hlavičkovala do tyče. Zápas tak skončil remízou. "Je to slušný výsledek, na jaře vybojujeme tři body," uvedla Divišová.

Slavia - Sparta 1:1 (1:1)
Slavia: Korenčiová - Králová, Pincová, Budošová, Dědinová (88. Tomášková) - Odehnalová - Divišová, Pěničková, Bartovičová (64. Cahynová), Krůzová - Kožárová
Sparta: Sloupová - Mocová, Bertholdová, Sedláčková, Vyštejnová - Ringelová (90. Šturmová), Krejčiříková (72. Danihelková), I.Martínková, Bartoňová - Voňková, L.Martínková
Branky: 44. Divišová - 4. Voňková
ŽK: 78. Ringelová
Diváci: 300  



Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články