Eusebio se v Praze těší na setkání s přáteli | SK Slavia Praha
Více

Eusebio se v Praze těší na setkání s přáteli

Eusebio a Christian Karembeu přijeli do Prahy na oslavy 120. výročí založení Slavie.
PRAHA/KAMPA – Jedni z nejvýznamnějších hostů oslav 120 let Slavie, legendární portugalský útočník Eusebio a mistr světa a vítěz Ligy mistrů Christian Karembeu, dorazili v sobotu do Prahy. O tiskovou konferenci s oběma pány, která se uskutečnila v hotelu Kampa Stará Zbrojnice v odpoledních hodinách, byl obrovský zájem novinářů. Oba hosté museli odpovídat na otázky téměř hodinu.

„Nejprve bych chtěl poděkovat za pozvání, že jsem mohl přijet. Jsem velice rád, že můžu být v Praze, protože tady mám velmi dobré přátele. Například pan Masopust je mým velkým přítelem a doufám, že se s ním budu moc večer setkat,“ řekl po příjezdu do Prahy legendární portugalský útočník Eusebio.

„Nejprve bych vám chtěl popřát šťastný novy rok. Šťastný rok pro Slavii, protože slaví 120 let. Jsem velmi rád, že tu můžu být, že můžu potkat spoustu přátel z České republiky i konkrétně ze Slavie, Vladimíra Šmicera, Patrika Bergera a další,“ svěřil se francouzský mistr světa a vítěz Ligy mistrů Christian Karembeu.

„Nejšťastnější okamžiky zažila Slavia určitě v letech 2007-2009, když vyhrála mistrovské tituly a byla Evropě známá z Ligy mistrů,“ doplňoval Karembeu své znalosti o Slavii.

Portugalský střelec Eusebio se vrátil k loňskému čtvrtfinálovému zápasu na evropském šampionátu. „Zápas byl dobrý hlavně proto, že jsme ten zápas vyhráli. Česko má velice dobrý národní tým, ale Portugalsko bylo velice dobře připraveno a podařilo se mu vyhrát,“ shrnula „černá perla“ naše utkání s Portugalci.

„Pana Bicana znám podle jména. On hrál přeci jen trochu dřív než já. Ale znám velké československé mužstvo, které hrálo v mých letech. Vždyť jen o něco málo dříve se stali vicemistry světa,“ vzpomínal Eusebio nejen na slávisickou legendu, ale i na zlaté časy celého československého fotbalu.

„Česká republika měla vždy skvělé týmy, naposledy jsem hrál proti Česku na ME 1996, ale nedostal jsem se na hřiště. Češi nás porazili a dostali se do finále šampionátu,“ doplnil Eusebiovu znalost českého fotbalu novějším postřehem Karembeu.

Platini se omluvil, Eusebio rád přijal

„My jsme na oslavy přímo pozvali pana Platiniho, který se nám na začátku ledna krásným dopisem omluvil. Ale slíbil nám, že UEFU budou v Praze reprezentovat bývalí vynikající fotbalisté. Tímto bych chtěl UEFĚ a FAČR moc poděkovat, že se návštěva těchto dvou osobností světového fotbalu povedla,“ prozradil na tiskové konferenci generální ředitel Slavie
Zbyněk Kusý.

„Slavia reprezentuje určité hodnoty a symboly. Dnes bychom stejně jako včera chtěli vyjádřit uznání lidem, kteří ve Slavii hráli nebo v ní pracovali. Přítomni budou také potomci našich slavných hráčů i mnoho zahraničních hostů,“ přiblížil Zbyněk Kusý sobotní večerní program, který se odehraje v Rudolfově galerii na Pražském hradě.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články