Výsledky dorostů: U19 i U18 remizovali, přesto jsou na čele tabulky | SK Slavia Praha
Více

Výsledky dorostů: U19 i U18 remizovali, přesto jsou na čele tabulky

PRAHA/EDEN – Prohlédněte si výsledky dorostů Slavie z uplynulého víkendu 4. a 5. května.
Devatenáctka i osmnáctka na domácí půdě jen remizovaly, U19 bez branek s Pardubicemi, U18 pak 2:2 s Jabloncem. Slavia U19 tak nedokázala využít zaváhání Mladé Boleslavi, která prohrála na půdě šestnácté Opavy, a na čele tabulky se osamostatnila o pouhý jeden bod.

Osmnáctce patří po remíze s druhým Jabloncem také první příčka tabulky, na které mají ovšem náskok vcelku pohodlných sedm bodů. Ve středu navíc zavítají na hřiště posledního Trutnova.

U19

SK Slavia Praha – FK Pardubice 0:0
Sestava: Řehák – Kadavý, Souček, Pelikán, Bejbl – Prosek, Duga, Verner (70. Mysliveček) – Sodoma (86. Červený), Liška, Peterka

Komentář trenéra Daniela Šmejkala: Úvod utkání se odehrával především ve středu hřiště, kde jsme se dopouštěli spousty nepřesností, ve druhé polovině prvního poločasu jsme zpřesnili hru a vypracovali si několik brankových příležitostí, které jsme nedokázali proměnit. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a postupem času si vytvořili tlak, ale proti dobře bránícímu soupeři, jsme se nedokázali střelecky prosadit.

U18

SK Slavia Praha – FK Baumit Jablonec 2:2
Branky: Batka, Bareš

Sestava: Hňup – Fialka, Moglich, Maršálek, Rejka- Kreuzer, Mysliveček, Batka – Zdichynec (55. Vavrouš), Fotr (85. Bolina), Bareš

Komentář trenéra Milana Titěry: Na silně podmáčeném terénu jsme sehráli očekávané utkání s Jabloncem, který je v soutěži na druhém místě. Začátek patřil Slávii a v páté minutě šel Bareš sám na branku, ale trefil jen tyč a následnou dorážkou netrefil prázdnou branku. Zanedlouho jsme po krásné akci zaznamenali vedoucí branku, kterou vstřelil po centru Bareše náš nejlepší střelec Batka. Bohužel jsme vedení dlouho neudrželi a po přímém kopu ze strany proletěl míč nikým netečován až do branky.

Těsně před poločasem jsme šli opět do vedení po kombinaci uprostřed hřiště se trefil zpoza vápna přesně k tyči Bareš. Vstup do druhého poločasu se vydařil lépe Jablonci, který využil rychlého protiútoku k vyrovnání na 2:2. Ve zbylém čase se oba týmy snažily strhnout vítězství na svou stranu. Za Slavii se do šancí dostával nejčastěji Oskar Fotr, ale i Jablonec měl nebezpečné situace před naší brankou. I přesto, že jsme zápas nevyhráli, musím hráče pochválit za snahu kombinovat na těžkém terénu a jít za vítězstvím až do konce utkání. Škoda jen, že takových zápasů, kde si hráči sáhnou až na dno sil, není v sezoně víc.

U17

MFK Chrudim – SK Slavia Praha 0:7 (0:3)

Slavia U17 si s přehledem poradila s Chrudimí a i nadále jí patří první místo v tabulce. Sešívaní navíc využili zaváhání druhého Hradce Králové, který remizoval s Duklou, a na čele tabulky mají momentálně už tříbodový náskok.

U16

Chrudim – SK Slavia Praha U 16 2:9 (0:8)
Branky: 4 Kuchta, 2 Čapek, Heřman, Slezák, Písačka
Sestava: Jakimeczko, Schulz, Havlina, Kadavý, Hovorka (41. Gračko), Písačka, Vávra(41. Polách), Slezák, Heřman (65. Šimůnek), Kuchta, Čapek

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Sobotní zápas v Chrudimi byl pro nás od začátku jasnou záležitostí a už za šestnáct min. jsme vedli 6:0, když se třikrát trefil Kuchta, dále pak po jedné brance přidali Heřman,Čapek a Písačka. Úvod zápasu nám tedy vyšel parádně a velmi mě potěšila naše produktivita, když jsme dokázali dát prakticky z každé šance gól a soupeře tak nepříjemně zaskočili. Do konce prvního poločasu jsme přidali ještě zásluhou Čapka a Slezáka další dvě branky.

Do druhého poločasu jsme si řekli, že chceme dál pokračovat v předvedené hře a naopak ještě vylepšit určité fáze hry. Bohužel opak byl pravdou a druhá půle byl z naší strany zatím nejhorší v jarní části soutěže. Chyběl nám pohyb a nasazení z prvního poločasu a z naší hry se vytratila kvalita. Chrudim nám dokázala dát dvě branky a na naší straně se prosadil jen Kuchta.

Sehráli jsme tedy zápas zcela rozdílných poločasů a tak jak mě kluci potěšili svým přístupem v poločase prvním, tak o to větší zklamání nám trenérům připravili v poločase druhém. Přesto věřím, že to pro ně bude to správné ponaučení a že příště sehrajeme zápas po celých osmdesát min. kvalitní.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články