Začíná CEE Cup. Přijďte podpořit Slavii! | SK Slavia Praha
Více

Začíná CEE Cup. Přijďte podpořit Slavii!

PRAHA/EDEN – Slavia U19 vstupuje do mezinárodního CEE Cupu 2013, už ve středu 24. července vyzve v 15 hodin rumunskou Kluž.
Turnaje se tradičně účastní týmy převážně ze střední a východní Evropy, ani letos nechybí celky z Česka, Slovenska, Maďarska, Rumunska nebo Bosny, ale i z Izraele nebo Mexika. Pro Slavii je účast na letošním ročníku turnaje premiérou. Sešívaní se kromě rumunského soupeře střetnou ve skupině ještě s bosenským FC Sarajevo.

„V tomto týdnu nás čeká turnaj Generali CEE Cup, ve kterém se střetneme opět se zahraničními soupeři, a to ve středu 24.7. od 15 hodin proti rumunské Kluži a v pátek 26.7. od 17 hodin s bosenským celkem FK Sarajevo,“ přiblížil program Slavie trenér devatenáctky
Martin Poustka. „Obě tato utkání odehrajeme v areálu kobyliské Admiry a tímto všechny slávistické fanoušky zvu, aby nás přišli podpořit a povzbudit. Vstupné je zdarma a navíc mají výbornou příležitost vidět na vlastní oči mezinárodní konfrontaci na úrovni devatenáctiletých fotbalistů,“ pozval Martin Poustka všechny fanoušky na utkání Slavie.

Oficiální facebookové stránky turnaje najdete zde.

Nejstarší slávistický dorost je v plné přípravě už od 1. července. „V prvním týdnu měli hráči naordinovaný individuální program, zaměřený vyloženě na obecné vytrvalosti. Ve druhém týdnu se mužstvo přesunulo do Ústí nad Orlicí, kde ve výborných podmínkách absolvovalo soustředění,“ popisoval průběh přípravy Slavie U19 její nový trenér Martin Poustka.

„I na soustředění se ještě prolínaly kondiční jednotky s herní náplní a také zde tým odehrál svá dvě přípravná utkání, obě vítězná. Nejprve jsme vyhráli nad našimi vrstevníky kategorie U19 z Hradce Králové poměrem 2:1 a pak si naše naděje vcelku bez problémů poradily s domácím divizním mužstvem mužů 5:1. Po soustředění se naše dorostenecké mužstvo připravuje v tréninkovém areálu v Horních Počernicích, odkud si minulou středu odskočilo na přípravné utkání do německého Norimberku. Tam devatenáctka odjela bez čtyř reprezentantů (Prosek, Brož, Sodoma, Pelikán), kteří si plnili svoje reprezentační povinnosti u národního týmu pod novým asociačním trenérem Miroslavem Koubkem,“ přiblížil Martin Poustka zápasové přípravy svých svěřenců.

We are strong together je oficiální písní turnaje, ve videoklipu si své rapové schopnosti vyzkoušeli i slávisté Tomáš Mičola, Martin Dostál, Milan NItrianský, Štěpán Koreš a Ondra Petrák.

Příprava Slavie U19

Hradec Králové U19 – Slavia U19 1:2
Branky: Vitarigov, Kodr

Ústí nad Orlicí (muži, divize) – Slavia U19 1:5
Branky: 2x Fotr, Batka, Fialka, Möglich

1.FC Norimberk U19 – Slavia U19 3:2
Zápas v Norimberku očima trenéra Martina Poustky: „V Norimberku jsme sehráli výborné utkání a i přesto, že jsme nakonec prohráli 3:2, to byla pro kluky i nás trenéry skvělá zkušenost a vynikající konfrontace s německým fotbalem, který v posledních letech zaznamenal výrazný progres právě v mládežnických kategoriích. Po technické stránce naši kluci norimberský tým přehrávali a převyšovali, ale největší rozdíl se ukázal v taktické připravenosti a vyspělosti domácích. Norimberští se prezentovali naučenými automatismy a zarytými šablonami v útočné fázi, s čímž si kluci především v 1.poločase (2:2) nedokázali poradit. Druhý poločas se hrál prakticky v naší režii, ale i přes možné brankové příležitosti jsme vítězný gól nevstřelili a naopak pět minut před koncem utkání udeřil soupeř chytrou střelou z trestného kopu. I tak náš tým zanechal v Norimberku dobrý dojem a většina kluků prokázala svojí herní kvalitu a potenciál.“ 

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články