Ve čtvrtfinále Ligy mistryň s Olympique Lyon | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtfinále Ligy mistryň s Olympique Lyon

PRAHA - Slávistky se už znají své soupeřky pro březnové čtvrtfinále Ligy mistryň. Do cesty se jim postaví francouzský Olympique Lyon.
Sešívané ženy dosáhly historického úspěchu už tím, že postoupily do čtvrtfinále Ligy mistryň. Mohou ale stoupat ještě výš. Nejprve ale musí porazit těžkého soupeře. Francouzský Olympique Lyonnais je dvojnásobný vítěz soutěže z let 2011 a 2012. Soupeřky Slavie porazily v osmifinále Atlético Madrid nejprve ve Španělsku 3:1 a následně doma vysoko 6:0.

Blanka Pěničková ví, že její tým čeká těžká zkouška. „Jedná se o velmi těžký los. Přiznám se, že Lyon jsme si příliš nepřály. Ale nemůžeme si stěžovat, vždyť jsme ve čtvrtfinále Ligy mistrů! Věřím, že si dvojzápas užijeme a uděláme vše pro to, abychom Francouzky potrápily.“ Co o svých soupeřkách sešívané vědí? „V letošním ročníku Ligy mistrů jsou nejlépe střílejícím týmem. Mají výsledky, vyhrávají největším rozdílem. Letos jsou opravdu silné, navíc vedou francouzskou ligu,“ dodává kapitánka.

Slávistky vůbec poprvé v soutěži nebudou začínat na domácí půdě. První čtvrtfinálový zápas se v Lyonu odehraje  23. nebo 24. a odveta pak v Edenu 30. nebo 31. března 2016.

Pokud dvojzápas zvládnou úspěšně, semifinále Ligy mistryň se koná na konci dubna. V něm mohou potkat někoho z dvojice Barcelona a PSG. Finále se pak hraje 26. května na stadionu Città del Tricolore, Reggio Emilia.

Jak se sešívané prezentovaly na evropské scéně doposud? Nejlepší střelkyní týmu je se třemi trefami Petra Divišová. Nejvíce asistencí - 5 má na svém kontě Kateřina Svitková. Ta je v jejich počtu dokonce na první příčce celé soutěže, o kterou se dělí Kerstin van de Ven z Rosengårdu.


Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články