Soupeři pro Španělsko: Osmifinalista Ligy mistrů nebo polský mistr | SK Slavia Praha
Více

Soupeři pro Španělsko: Osmifinalista Ligy mistrů nebo polský mistr

PRAHA - Slavia se ve Španělsku utká se čtyřmi soupeři - osmifinalistou Ligy mistrů, aktuálním mistrem polské ligy, účastníkem jarních bojů Evropské ligy a vicemistrem korejské ligy.
Zápasový program Slavie ve Španělsku:

27. ledna: Slavia - Dynamo Kyjev
29. ledna: Slavia - Samsung Suwong
1. února: Slavia - Lech Poznaň
5. února: Slavia - FC Krasnodar

Dynamo Kyjev
Tým z ukrajinského hlavního města má za sebou úspěšný podzim. Na evropské scéně Dynamo doslova zářilo. Po šestnácti letech se probojovalo do osmifinále Ligy mistrů, když ve skupině skončilo na druhé příčce za Chelsea. V únoru ho tak čeká souboj s Manchesterem City. V ligové tabulce je sice obhájce titulu na druhé příčce, má ale shodný počet bodů jako první Šachtar Doněck. Zápasem se Slavií se Dynamo rozloučí se soustředěním ve Španělsku. Ještě předtím změří síly s Dynamem Drážďany, Skënderbeu Korçë, Jiangsu Suning nebo Luzernem. 

Suwon Samsung
Suwon Samsung je jedním z nejznámějších asijských fotbalových klubů. Klub z jihokorejského města Suwon byl založen v roce 1995, nyní hraje jihokorejskou fotbalovou ligu K League Classic, kterou v ročnících 1995, 1998, 2004 a 2008 vyhrál. V letech 2001 a 2002 ovládl AFC Champions League (obdoba evropské Ligy mistrů), ve stejných sezonách vyhrál také Asijský Superpohár. V období 2004-2010 byl trenérem Cha Bum-Kun, který byl Mezinárodní federací fotbalových historiků a statistiků vyhlášen jako asijský hráč století. Současným trenérem je Seo Jung-won, který v Evropě hrál za Strasbourg, Austrii Salzburg nebo Ried. V letošní sezoně obsadil tým Bluewings v K League druhé místo, v asijské Lize mistrů vypadl v osmifinále s japonským týmem Kashiwa Reysol.

Lech Poznaň
Loňskému vítězi polské Ekstraklasy a domácího Superpoháru se vstup do aktuálního ročníku právě nevyvedl a cestu za osmým titulem si tak Lech Poznaň zkomplikoval. Ke konci podzimu ale tým díky sérii devíti zápasů bez porážky vystoupal až na šestou příčku. Jen na samý závěr podlehl vedoucímu celku Piast Gliwice. Tým také opustil jeho nejlepší střelec Kasper Hämäläinen, který si v první půlce ligy připsal osm branek. Finský záložník se nedohodl na prodloužení smlouvy a přešel do Legie Varšava. Lechu se lépe dařilo na evropské scéně, probojoval se do základní skupiny Evropské ligy, v níž se umístil na třetím místě. Kromě dvou remíz si připsal také výhru 2:1 na půdě Fiorentiny. Lech je aktuálně na soustředění na Kypru, kde ho prověří například ruská Ufa.

FC Krasnodar
Fotbalový klub hrající ruskou Premier league byl založen v roce 2008. V minulé sezoně ruské ligy skončil na třetím místě a zajistil si tak postup do předkola Evropské ligy, nyní je po podzimní části pátý se ztrátou sedmi bodů na první CSKA Moskva. Na podzim loňského roku na sebe upozornil skvělými výkony v Evropské lize, když vyhrál svou skupinu, ve které byl Dortmund, PAOK a Gabala. Kapitánem Krasnodaru je švédský obránce Andreas Granqvist, dalšími známými jmény v kádru jsou například Brazilci Ari, Joãozinho nebo Wánderson, Rusové Vladimír Bystrov nebo Pavel Mamaev nebo Islanďan Ragnar Sigurðsson, který vstřelil v kvalifikaci na mistrovství Evropy gól České republice.



Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články