Výsledky mládeže: U13 se zúčastnila turnaje v Itálii | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: U13 se zúčastnila turnaje v Itálii

PRAHA - Zatímco zápas devatenáctky v Opavě byl přesunut až na příští úterý, ostatní týmy svá soutěží utkání odehrály. U13 se navíc ještě zúčastnila turnaje v italském Janově, kde poměřila síly s mezinárodní konkurencí.

U18

SK Slavia Praha – FK Baník Sokolov 3:2pen (2:2)

Branky:
4. Novák David, 18. Heřman Jiří - 9. Koubek Karel, 31. Kořistka Patrik

U17

Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha 3:2pen (1:2)

Branky Slavie:
2x Suk

Sestava:
Pochylý – Kotěra (80. Stojka), Straka, Macháček, Bílek, Petrák, Douděra (68. Drozda), Hönig, Stříbrský, Sodoma (60. Navrátil), Suk (74. Plucha)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Venkovní zápas v Plzni jsme začali nekoncentrovaně a hned od čtvrté minuty jsme prohrávali po brance Graiciara. Reakce mužstva však byla ukázková a díky dvěma brankám Suka jsme vývoj zápasu otočili. Na obě branky přihrál skvěle hrající Stříbrský. Tak skončil i první poločas. Ve druhém poločase jsme po rohovém kopu Petráka zásluhou hlavičky Sodomy trefili bohužel jen konstrukci plzeňské branky. V 54. minutě šel sám do vápna soupeře útočník Stříbrský a místo odpískání penalty k údivu všech udělil hlavní rozhodčí Stříbrskému žlutou kartu za údajné filmování. Penalta se nepískala ani po ruce hráče Plzně ve vápně a ani po faulu na útočníka Sodomu, který byl trefen do tváře hráčem soupeře. Bohužel jsme nakonec neuhlídali ve vápně útočníka Graiciara, který šest minut před koncem srovnal hlavou na konečných 2:2. V penaltách byli úspěšnější domácí, kteří tak získali v tomto zápase 2 body. Zápas měl kvalitu i dobré tempo a nás může mrzet, že jsme dobře rozehraný zápas nedotáhli do vítězného konce. Nicméně na výkon týmu jsem pyšný a nemáme se za co stydět.

U16

Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha 5:2 (2:1)

Branky Slavie:
Azilinon, Drozda

Sestava: Jaroš – Hrubý Š. (73. Krupička), Valenta, Mach, Škarda (59. Ielitro) – Michovský (40. Vaněk), Drozda, Pek, Janoušek – Nový, Azilinon (73. Krobot)

Komentář trenéra Ľudovíta Szekerese: Herně kvalitní utkání v podání obou mužstev. Naši otevřenou a útočnou hru v druhém poločase se snahou docílit obrat ve skóre využili domácí k brejkovým situacím, které dokázali zhodnotit i brankově. Náš výkon měl slušné parametry, nevyhnuli jsme se ovšem pochybením v rozhodujících momentech před oběma brankami. Hráči si ovšem sáhli na dno svých dovedností i sil.

U15

SK Slavia Praha – FK Pardubice 2:1 (2:1)

Branky:
27. Vít a 39. Vlasák

Sestava: Jaroš – Stárek, Kubiš, Brojo (54. Schneider), Hošek – Vít, Eichler (36. Danko), Krobot – Zeronik, Vlasák (65. Walter), Hroník

Komentář trenéra Petra Karocha: První půle byla vyrovnaná s naší velkou aktivitou směrem dopředu. Šance přicházely, ale nebyli jsme úspěšní. Branku jsme vstřelili až ve 27. minutě z přímého kopu. Stejně jako v mnoha předešlých zápasech jsme chybami v rozehrávce obránců umožnili soupeři vyrovnat. Druhý poločas jsme strávili z velké části útočením na půli soupeře. Bohužel s nízkou efektivitou. A tak o výsledku utkání rozhodla jediná branka. Ve 39. minutě byl střelcem A. Vlasák. Slabší výkon obranné čtveřice a neúspěchy v koncovce udělaly zápas napínavým.

U14

SK Slavia Praha – FK Pardubice 5:0 (4:0)

Branky Slavie:
3. Matys, 6. Starý, 12. Kopáček, 17. Toula, 46. Janovský

Sestava:
Sirotník – Podrápský (36. Keller), Štětka, Chalupa, Leitl, Kopáček, Křišťan, Veliký (36. Janovský), Matys (45. Hrubeš), Starý, Toula

Komentář trenéra Martina Hladíka: Do zápasu jsme měli velmi dobrý vstup, kdy jsme po aktivním začátku již v šesté minutě vedli 2:0. Poté jsme hru ovládali a vytvářeli si i další šance. Ve druhém poločase se hra vyrovnala, a i když jsme byli o něco aktivnější než soupeř, dali jsme pouze jednu branku.

U13

SK Slavia Praha – Bohemians Praha 1905 13:7

Branky:
Kabongo 3, Alijagič 3, Váňa 2, Prebsl, Ling, Brejcha, Višinský, Náprstek

Sestava:

Šmerda – Ling, Behenský, Snětivý, Višinský, Náprstek, Kabongo, Brejcha, Kordiak, Mundl
Strnad – Dvořák, Konig, Alijagič, Manas, Vána, Švach, Prebsl, Šmicer, Šimoník, Langhamer

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Ve středeční předehrávce jsme přivítali na svém hřišti sousedy z Vršovic, mužstvo Bohemians. Do zápasu jsme vstoupili koncentrovaně, bojovně a s velkou aktivitou, což se odrazilo na poločasovém vedení 7:1. Hostující Bohemians se ve druhé půli zlepšili a i díky našim individuálním chybám bylo skóre ve druhé půli vyrovnané. Kluky bych za první poločas pochválil, ale mnozí si musí uvědomit, že zápas se hraje na dva poločasy.

Turnaj Janov

O víkendu se naše mužstvo zúčastnilo v italském Janově turnaje Bailardo 2016. Byla to pro naše mužstvo první mezinárodní konfrontace sil na velkém hřišti. Turnaj se sice hrál na umělé trávě, kterou už bychom v Praze těžko hledali, ale jinak pořadatel zvládl turnaj organizačně bez problémů a o náš tým se perfektně postaral. Na turnaji jsme sehráli čtyři utkání. Jednou jsme vyhráli, jednou remizovali a dvakrát jsme odešli poraženi. Na turnaji jsme skončili sedmí. V zápasech, kde jsme prohráli, jsme prakticky neměli žádnou šanci uspět proti fyzicky vyspělým hráčům Janova a Atalanty Bergamo. S takto fyzicky vyspělými hráči se v celé České republice nepotkáte. Pro naše hráče to byla obrovská zkušenost a zcela jistě ji mohou v příštích utkáních zúročit. Všem hráčům bych chtěl za předvedené výkony, snahu a bojovnost poděkovat.

Janov – Slavia 5:0 (0:0)
Atalanta Bergamo – Slavia 3:0 (1:0)
Slavia – Angelo Baiardo 2:2 (1:1) (Kabongo, Šimoník)
Bellinzona – Slavia 2:4 (0:4) ( Šmicer 2, Brejcha, Kabongo)

U12

SK Slavia Praha – Bohemians 1905 9:7 (3:5)

Branky:
Beneš 3, Beran 2, Čížek, Lískovec, Fatrdle, Novák

Sestava:
Brejcha – Križan, Sládek, Labík – Čížek – Beneš, Novák, Lískovec (Fatrdle, Moravec)
Gothard – Motyčka, Krstevski, Vinš – Tischler – Řeřicha, Měkota, Růžička (Beran, Mazánek)

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Do zápasu jsme nastoupili vlažně. Věděli jsme, že Bohemians začínají vždy důraznou agresivní hrou, a přesto jsme na to nedokázali vůbec reagovat. Hra pod tlakem soupeře při příjmu míče nám dělá obrovský problém. Bohemians nás v prvním poločase jednoznačně přehráli a výsledek v půlce utkání byl pro nás ještě milosrdný. V úvodu druhé půle se obraz hry vyrovnal a postupně jsme začali přebírat iniciativu. Utkání jsme však rozhodli až v posledních minutách, když hostům v závěru na jedné polovině hřiště došly síly. Do dalších zápasů musíme výrazně přidat na agresivním pojetí a vyvarovat se zbytečných ztrát v rozehrávce.

U8

Komentář trenéra Pavla Buši: Zápas proti o rok starší Viktorii Žižkov se nám výsledkově vydařil, herně nám pak ukázal nedostatky, jaké se v zápasech tohoto typu vyskytují. Soupeře se nám dařilo od začátku zápasu přehrávat, avšak jsme nebyli i díky jejich velkému brankáři v zakončení tolik efektivní. V momentě, kdy hráči zjistili, kolik jim toho soupeř dovolí, začalo výrazně převládat individuální řešení, což přineslo často proražení soupeře a ne chytřejší řešení, které se by nám hru usnadnilo a zefektivnilo. V zápasech tohoto typu nám silové řešení třeba může stačit, ale v těžším zápase bychom na to mohli doplatit, proto budeme hráče nabádat spíše k přemýšlivému a chytrému řešení. S výsledkem a výkonem kluků můžeme být samozřejmě spokojeni, jen se musíme příště více vyvarovat silovějšímu způsobu hry.

U7

Komentář trenéra Jana Kočího: V neděli 1. 5. jsme se zúčastnili dvou kvalitních turnajů. Zatímco v Kosmonosech se nám nedařilo výsledkově, ale herně ano. V Písku jsme dominovali, co se týče herní i výsledkové stránky. V Kosmonosech jsme obsadili 13. příčku, kde jsme v zápasech dopláceli na chyby pramenící z touhy řešit věci fotbalově. Ale i tak bych kluky pochválil za spoustu kliček a hezkých, promyšlených akcí.
V Písku jsme obsadili třetí místo z dvaceti týmů. Po velmi dobrých výkonech ve všech zápasech jsme narazili až ve zlaté skupině na týmy s jednoduchou taktikou a šikovnými hráči, kteří toho využívali. Opět jsme se snažili o velmi fotbalové pojetí, které se většinu času vyplácelo.

U6

Komentář trenéra Aleše Presla: Ve čtvrtek jsme si zahráli s týmem FC Tempo Praha. Pro soupeře to byl teprve druhý zápas. Zde byla vidět malá herní praxe hráčů Tempa. Naši hráči neměli problém se individuálně prosadit. Opět byla vidět snaha o kombinační hru. Kluci tento zápas zvládli velmi dobře. V neděli jsme si zahráli v Edenu proti týmu z Xaverova. I přes fakt, že Xaverov přijel v menším počtu hráčů, byl po celou dobu hry aktivnější a přímočařejší směrem k naší brance. Nedokázali jsme vyhrávat všechny souboje a především jsme nedokázali reagovat na soupeřův pohyb. Chyběla nám rychlost. Někteří naši hráči se snažili aspoň ukázat své technické dovednosti. Tento zápas nám ukázal herní nedostatky, ve kterých se musíme nadále zlepšovat. Výkon hráčů v tomto zápase nebyl ideální. V zápase si poprvé kluci vyzkoušeli možnost být kapitánem a mít na paži kapitánskou pásku. Vybrání hráči tuto funkci zvládli dobře a ukázali výborný charakter v týmu.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články