V pondělí v 18:30 přivítáme v Edenu Liberec | SK Slavia Praha
Více

V pondělí v 18:30 přivítáme v Edenu Liberec

PRAHA – Po delší době další domácí zápas čeká slávisty v pondělí v Edenu. Navíc první utkání na domácí lavičce čeká i trenéra Jaroslava Šilhavého. Slavia vyzve Liberec v pondělí od 18:30.
„Těším se z mnoha důvodů. Nejen kvůli tomu, že jsem v Liberci zažil krásná léta včetně titulu. Hlavně je to ale první domácí utkání, ve kterém se těším na naše fanoušky. Věřím, že jim konečně uděláme radost. A nejen jim, ale nám všem,“ vyhlíží pondělní duel s Libercem trenér Jaroslav Šilhavý.

„Musíme jít za vítězstvím stůj, co stůj. Mám velká očekávání směrem k domácímu prostředí, krásnému stadionu a skvělým fanouškům, protože věřím, že nás přijdou povzbudit a poženou nás,“ doufá před zápasem trenér Slavie.

Že Slavii nečeká v pondělí nic jednoduchého, to si všichni uvědomují. „Liberec je respektovaný tým, který si získal velký kredit nejen u nás v české lize, ale i na evropské scéně. Je to pravidelný účastník základních skupin evropských pohárů. K utkání přistupujeme s veškerým respektem a věříme, že to zvládneme. Chceme tam také být, chceme být každý rok pravidelný účastník evropských pohárů, takže máme možnost změřit síly právě s jejich účastníkem,“ vysvětluje trenér.

Koho nebude moct trenér v pondělí využít? „Bohužel se ještě nezapojí Tomáš Souček, Levan Kenia a Dušan Švento,“ objasňuje trenér s tím, že otazník visí nad Jasminem Ščukem.

V posledních zápasech se do dobré střelecké formy dostal Muris Mešanovič, a proto netrpělivě vyhlíží pondělní duel. „Na utkání se moc těším. Liberec je kvalitní tým, což ukázal i ve čtvrtek v Evropské lize, kdy hrál s Karabachem a odehrál velmi pěkné utkání,“ chválí pondělního soupeře útočník Slavie Muris Mešanovič.

„Dlouho jsme nevyhráli, takže potřebujeme získat tři body, abychom se odrazili, stoupali tabulkou a dostali se konečně na místa, na kterých chceme být,“ pokračuje třígólový střelec sešívaných.

Jaký bude severočeský tým soupeř? „Koukal jsem se, když hrál Liberec s Plzní. Hráli velmi dobře kombinačně, měli šance. Mají kvalitní hráče vepředu i na krajích a v útoku je Milan Baroš. Toho budeme muset ubránit. Doufám, že se nám to povede a že nastřílíme nějaké góly,“ věří bosenský útočník.

Návod můžou červenobílí najít ve svém výkonu, který v Teplicích podali po přestávce. „Ve druhé půli v Teplicích jsme podali dobrý výkon, měli jsme slušné akce, podařilo se nám vstřelit i góly. Hlavně musíme ale zamezit tomu, abychom o vedení a o výhru takhle hloupě nepřišli,“ upozorňuje Mešanovič.

Utkání v Edenu, to je velké lákadlo pro Jaromíra Zmrhala. „Těším se hodně, protože je to po delší době další domácí zápas. Doufám, že bude skvělá atmosféra a věřím, že nás fanoušci opět poženou jako v Teplicích,“ komentuje slávistický odchovanec.

„Mohl by to být dobrý zápas. My navíc hrajeme doma, takže musíme ukázat naši sílu, která v týmu je, a udělat všechno pro to, abychom vyhráli,“ burcuje levonohý záložník.

V Teplicích se Jaromír Zmrhal vrátil opět do středu zálohy, kde nastupoval v minulosti. „Já jsem se na to těšil, protože jsem tam hrál po opravdu hodně dlouhé době. Během první půle jsem se tam ještě úplně necítil, opravdu dlouho jsem tam nehrál. Ale chtěl bych se do toho uprostřed zálohy zase dostat,“ přeje si Jaromír Zmrhal. Kde ho uvidíme v pondělí? „Uvidíme, jak to bude,“ usmívá se záložník.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články