Slávistky ve středu vstoupí do Ligy mistrů | SK Slavia Praha
Více

Slávistky ve středu vstoupí do Ligy mistrů

KYPR/PAFOS - Úterní podvečer patřil na stadionu v Pafosu fotbalistkám Slavie, které pod vedením trenéra Pavla Medynského absolvovaly předzápasový trénink. Ve středu od 18:00 hodin je totiž čeká první zápas v Lize mistrů proti Apollonu Ladies FC.
Slávistky netradičně na místo středečního zápasu odcestovaly už v pondělí ráno, tedy více než dva dny před zápasem. „Vedení Slavie nám vyšlo hodně vstříc, že jsme tu mohli být od pondělí. Nikdo to nebere jako dovolenou, i když je tu krásné počasí a prostředí, ale jsme tu kvůli fotbalu a chceme dokázat, že umíme hrát Ligu mistryň. Jsme připraveni," hlásí z Kypru trenér slávistek Pavel Medynský.

Apollon prošel do hlavní fáze ženské Ligy mistrů z kvalifikace, jedná se o kyperského mistra. „Očekávám, že holky nepromarní ani vteřinu zápasu a budou makat na 1000 %, protože se celý rok snaží něco dokázat, a to být nejlepší v lize a díky tomu pak mohou hrát Ligu mistryň, kde zápasy jsou nádherné a mají svou atmosféru,“ pokračuje kouč.

Jak se dají vůbec sehnat informace o soupeři, který je pro české fanoušky a fotbalovou veřejnost téměř neznámý? „Celý realizační tým sháněl informace, vždy se dá něco najít, ale to, co jsme přesně potřebovali, jsme nenašli. Budeme hodně spoléhat na svou hru a vštípit soupeři náš styl a překvapit ho naší kvalitou. Holky na to rozhodně mají,“ zakončil kouč.

Jak do nového ročníku Ligy mistryň slávistky vstoupí, to uvidíme ve středu po 18. hodině. Loni došly až do čtvrtfinále a udělaly českému fotbalu obrovskou reklamu.


Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články