Slávistky v Lize mistryň končí | SK Slavia Praha
Více

Slávistky v Lize mistryň končí

MALMÖ - Slávistky v letošní Lize mistryň končí. V odvětě prohrály ve Švédsku proti Rosengårdu 0:3 a po domácí prohře 1:3 se s prestižní soutěží loučí.
V sestavě došlo oproti prvnímu zápasu ke dvou změnám, do sestavy se vrátily Pěničková a Chlastáková, naopak na lavičce zůstaly Necidová a Krejčiříková. Domácí nasadili oproti pražskému zápasu do základní sestavy brazilskou hvězdu Martu.

Začátek zápasu slávistkám vůbec nevyšel a hned ve 3. minutě se domácí hráčky ujaly vedení, když unikla Masar po dlouhém nákopu a nekompromisní střelou z vápna nedala Votíkové šanci. Pak se ke slovu dostaly sešívané, hlavně z pravé strany mířilo do vápna několik nebezpečných centrů. Kožárová však zakončovala mimo branku, stejně tak Pěničková a po rohu Budošová nad branku.

Ke slovu se tak znovu dostal domácí tým. Zahrozila Marta, navedla si míč na levačku, ale v poslední chvíli byla střela zblokována. V 18. minutě se ke střele dostala Enganamouit a nechytatelnou střelou k tyči zvýšila vedení. A to nebylo vše, po minutě se stejná hráčka dostala k míči, obešla obránkyni i brankářku a v pohodě skórovala do prázdné branky. V dalším průběhu se hra trochu uklidnila. Korigovat skóre mohla ve 37. minutě Pincová po standardní situaci, ale trefila pouze břevno.

Ve druhém poločase domácí v pohodě kontrolovali hru. Přes nepříznivý výsledek se slávistky snažily, napadaly na útočné polovině, ale scházela jim větší přesnost. To znamenalo, že velká šance nepřišla. V 57. minutě ze standardní situace Andonova trefila břevno, v dobré pozici se ocitla také Riley. Všechny zbývající nebezpečné situace Votíková s pomocí obrany kryla. V závěru ještě trefila spojnici břevna a tyče kapitánka Berglund.

Slávistky tak letos došly do osmifinále. Jarní část si zahraje Rosengård.

FC Rosengård - SK Slavia Praha 3:0 (3:0)

Branky:
 
3. Masarová 18. a 19. Enganamouitová

Slavia: Votíková - Chlastáková, Budošová, Pincová, Tomášková - Bartovičová - Divišová (83. Veselá), Pěničková (77. Szewieczková), Svitková, Bartoňová (34. Krejčiříková) - Kožárová



Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články