Cesta Michaela Ngadeua africkým šampionátem | SK Slavia Praha
Více

Cesta Michaela Ngadeua africkým šampionátem

Michael Ngadeu, opora slávistické defenzivy, bojuje s reprezentací Kamerunu na Africkém poháru národů o obhajobu vítězství z minulého šampionátu. „Míšovu" cestu turnajem pečlivě sledujeme.

Kamerun - Guinea Bissau 2:0

V úterním úvodním zápase Kamerunu na africkém šampionátu odehrál stoper Slavie celých devadesát minut, ve kterých jeho „lvi“ potvrdili roli favorita a porazili Guineu Bissau 2:0. Sešívaný „Míša” se, i podle hodnocení prestižního zahraničního webu WhoScored.com, zařadil spolu se svým stoperským kolegou, který vsítil rozhodující branku zápasu, mezi dva nejlépe hodnocené hráče utkání. K tomuto úspěchu mu dopomohla skvělá, více než devadesátiprocentní úspěšnost přihrávek, i tradiční preciznost ve vzdušných a osobních soubojích. Jedinou drobnou kaňkou na výkonu slávistické opory je obdržení žluté karty, kterou Michael Ngadeu viděl za svůj zákrok v 78. minutě střetnutí.

„Byl to skvělý zápas, celý tým podal dobrý výkon. Nejdůležitější ale je, že jsme zvítězili a získali tři body. Hráli jsme dobře a byli jsme precizní zejména v defenzivě. Stejně musíme pokračovat i v dalších zápasech, abychom dále vyhrávali," říká exkluzivně z dějiště turnaje pro slavia.cz Michael Ngadeu, pilíř sešívané i kamerunské defenzivy, po utkání s Guineou Bissau.

Další zápas na africkém šampionátu čeká kamerunské lvy v sobotu 29. června, kdy, opět v egyptské Ismaïlie, poměří síly se silnou Ghanou.

Kamerun - Ghana 0:0

V druhém skupinovém zápase vyzvali kamerunští lvi předpokládaného rivala o první místo v tabulce – Ghanu. Ačkoliv měl Kamerun míč na kopačkách častěji, Ghana zvládla vyprodukovat téměř dvojnásobek střel. I díky skvělé defenzivní činnosti našeho Michaela Ngadeua však skončilo utkání bezbrankově 0:0.

Míša se v zápase jako tradičně předvedl skvělou rozehrávkou s 92% úspěšností přihrávek. Dominantní byl i ve vzduchu, kde vyhrál celkově čtyři vzdušné souboje. K tomu přidal dva zblokované střelecké pokusy Ghany a po zápase byl zaslouženě ohodnocen nejlepším hráčem svého týmu.

Před závěrečným utkání skupiny proti Beninu, které se odehraje v Ismaïlie 2.7., je tak Kamerun se čtyřmi body na prvním místě tabulky.

Benin - Kamerun 0:0

I ve třetím skupinovém utkání udrželi reprezentanti Kamerunu čisté konto a zásadní podíl na tom měl opět slávistický pilíř v obraně Michael Ngadeu! Vynikal jako vždy vysokou úspěšností přihrávek, která se protentokrát zastavila na 90 %. K tomu přidal dva vyhrané vzdušné souboje a jeden úspěšný driblink. 

Kamerun tak zůstává společně s Alžírskem, Marokem a Egyptem jedním z týmů, který na letošním Poháru afrických národů neobdržel zatím ani jeden gól. Díky bezbrankové remíze proti Beninu si zajistil postup do odmifinále z druhého místa. První v tabulce skončila Ghana, a to pouze díky většímu počtu vstřelených gólů.

V osmifinále vyzvou lvi z Kamerunu na cestě za obhajobou silný reprezentační celek Nigérie. Zápas bude hostit 6.7. od 18:00 stadion v Alexandrii.

Nigérie - Kamerun 3:2

Osmifinále Afrického poháru národů se pro reprezentaci Kamerunu stalo koncem snu o obhajobě předloňského zlata. V zápase s favorizovanou Nigérií sice hráči "lvů" dokázali zareagovat na nepříznivý vývoj skóre a v polovině utkání vedli 2:1, v druhé půli však soupeř skóroval dvakrát během tří minut a rozhodl o svém postupu do čtvrtfinále turnaje.

Michael Ngadeu strávil na hřišti kompletních devadesát minut a svému týmu se snažil pomoci jak v defenzivě, tak před soupeřovou bránou. V zápase vyslal na gólmana Nigérie celkem tři střely, žádná z nich ale nevedla k vsítění branky. Na hřišti tradičně vynikal svojí přesnou rozehrávkou, úspěšnost Míšových pasů se zastavila na 84,5%. V utkání sešívaný stoper zaznamenal i 3 vyhrané hlavičkové souboje a celkem devětkrát dokázal odklidit balon z nebezpečného území v pokutovém území Kamerunu.

Ani Michaelův poctivý výkon však Kamerunu k výhře pomoci nedokázal a slávistická opora tak svoji cestu turnajem končí. Děkujeme Míšovi za skvělou reprezentaci Slavie na scéně jednoho z nejsledovanějších fotbalových turnajů současnosti!

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články