ME: Devatenáctka zachránila remízu s Francií, zahrál si slávista Nachtman | SK Slavia Praha
Více

ME: Devatenáctka zachránila remízu s Francií, zahrál si slávista Nachtman

Ve svém úvodním zápase na mistrovství Evropy v Lichtenštejnsku se reprezentační devatenáctka utkala ve Vaduzu s vysoce favorizovanou Francií. Dramatické střetnutí skončilo nerozhodně 3:3. V základní sestavě nastoupil slávistický střední obránce Lukáš Nachtman.
Ve svém úvodním zápase na mistrovství Evropy v Lichtenštejnsku se reprezentační devatenáctka utkala ve Vaduzu s vysoce favorizovanou Francií. Dramatický duel skončil nerozhodně 3:3. V základní sestavě nastoupil slávistický střední obránce Lukáš Nachtman. Asistentem trenéra Bílka byl kouč našeho A-dorostu Jiří Plíšek.

Češi inkasovali v úvodu po velkém náporu soupeře, poté se nám ale podařilo vyrovnat hru i skóre zásluhou exslávisty Mikolandy. Ve druhé půli získali Francouzi dvoubrankový náskok, naši však projevili morální sílu a v závěrečném finiši dokázali už ztracený zápas zachránit. V 87. minutě snížil plzeňský Procházka, v nastaveném čase vyrovnal liberecký Matula.

Francie U19 - ČR U19 3:3 (1:1)
Branky: 6. a 62. (z pen.) Grax, 70. Idangar - 26. Mikolanda, 87. Procházka, 90. Matula.
Sestava ČR: Bolek - Procházka, Hubník, Nachtman, Širanec - Matula, Volešák (86. Blažej), Klein, Varadi (86. Neuwith) - Mikolanda, Malchárek (73. Pulkert).

V druhém utkání narazí čeští mladíci v Schaanu na Rakousko. Hraje se v pátek od 18:30.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články