SROVNÁNÍ FORMY: Inter Milán | SK Slavia Praha
Více

SROVNÁNÍ FORMY: Inter Milán

V úterý večer čeká sešívané první skupinové utkání Ligy mistrů proti Interu Milán. Statistika naznačuje, že se máme na co těšit – oba týmy totiž zatím u sebe doma dominují.

Už v úterý od 18:55 se sešívaní v rámci prvního skupinového utkání Ligy mistrů utkají s milánským Interem, a tak se je správný čas porovnat si aktuální formu obou celků.

Transformace pod vedením Antonia Conteho přináší zatím pro fanoušky Nerazzurri nadějné signály. Ačkoliv za sebou nemá italská Seria A příliš mnoho odehraných kol, Inter zatím bodově neklopýtl a dokonce se už stihl osamostatnit na čele tabulky. Hlavní favorit soutěže Juventus, který ligu opanoval už osmkrát za sebou, totiž ve třetím kole pouze remizoval na půdě Fiorentiny.

Inter v úvodních třech kolech dokázal vstřelit 7 gólů, a tak se může pochlubit vyšším průměrem branek než jeho úterní soupeř. Slávisté mají ale naopak navrch ve statistice obdržených branek. Během prvních devíti kol FORTUNA:LIGY inkasovali sešívaní pouze dvakrát a udržují si tak úctyhodný průměr 0,22 obdržených gólů na zápas. Nejlepším střelcem Slavie je se 4 brankami Josef Hušbauer, o prvenství mezi hráči Interu se zatím dělí Romelu Lukaku a Stefano Sensi, kteří mají shodně po 2 gólech.

Za zajímavost jistě také stojí, že při obdobně širokém kádru má sestava Interu tržně celkově 14× větší hodnotu než kádr Slavie. Do této hodnoty nejsou započítáni hráči, kteří jsou aktuálně na hostování.

Slavia Inter
Odehrané lig. zápasy 9 3
Pozice v tabulce 1. 1.
Body/zápas 2,55 3
Vstřelené branky/zápas 2,11 2,33
Obdržené branky/zápas 0,22 0,33
Nejlepší střelec Hušbauer (4) Lukaku, Sensi (2)
Hodnota kádru* 36,6 mil.EUR 535,9 mil. EUR

* Hodnota kádru podle webu transfermarkt.de ke dni 16. 9. 2019

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články