V sobotu na Strahově proti Žižkovu! | SK Slavia Praha
Více

V sobotu na Strahově proti Žižkovu!

Los si s námi a Žižkovany zalaškoval. S Viktorkou jsme se na Strahově před dvěma měsíci loučili s domácím porstředím, dnes tu máme se stejným soupeřem ligovou premiéru. Hraje sice druhý se třetím, ale nebylo by vůbec špatné zopakovat si minulý ročník - po žižkovské podzimní velké výhře 4:0 jsme v sobotu 24. května doma Viktorii zdolali opět velmi přesvědčivě - 3:0!
Los si s námi a Žižkovany zalaškoval. S Viktorkou jsme se na Strahově před dvěma měsíci loučili s domácím porstředím, dnes tu máme se stejným soupeřem ligovou premiéru. Hraje sice druhý se třetím, ale nebylo by vůbec špatné zopakovat si minulý ročník - po žižkovské podzimní velké výhře 4:0 jsme v sobotu 24. května doma Viktorii zdolali opět velmi přesvědčivě - 3:0! Žižkovští na nás ostatně vůbec nemají v poslední době dobré vzpomínky, před více než rokem jsme je dokonce na Strahově připravili slavným Kukovým gólem v závěru utkání (1:0) o titul. Viktorka si však letos na jaře vedla nad očekávání dobře a obhájila s novým trenérem Vítězslavem Lavičkou svou třetí pozici, což jí opět zaručuje účast v předkole Poháru UEFA (pojede až do dalekého Kazachstánu). Odrazila totiž nápor čtvrtého Liberce, nakonec jí k tomu v posledním kole stačila domácí remíza 1:1 s Baníkem Ostrava.

V žižkovském celku stále působí někteří hráči, kteří si v minulosti vyzkoušeli dres Slavie - kromě Zimbabwana Chihuriho je to zkušený Janoušek. V létě navíc pod vysílač přestoupili i Jakub Hottek a dorostenecký reprezentační útočník Petr Mikolanda, jenž u nás na jaře působil coby host z Motorletu. Jinak se však kádr našeho dnešního soupeře během léta prakticky vůbec nezměnil. Oporou mužstva je ostřílený kapitán Aleš Pikl. Tahounem by měl být Luděk Stracený, který sice celé jaro promarodil, ovšem v létě se už zapojil do přípravy.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články