Po dohodě s hygienou klidový režim a další testy | SK Slavia Praha
Více

Po dohodě s hygienou klidový režim a další testy

Během plošného testování hráčů, realizačního týmu a dalších pracovníků došlo k jednomu pozitivnímu testu na COVID 19. Celý klub čeká do čtvrtka klidový režim a následně další série testování.

Hráč, u kterého došlo k pozitivnímu výsledku, se aktuálně nachází v domácí izolaci a je mimo veškerý kontakt s ostatními hráči a dalšími pracovníky klubu. „Hygienická stanice hlavního města Prahy (HSHMP) provedla detailní epidemiologické šetření, z jehož dosavadních výsledků neplyne nutnost nařízení karanténních opatření pro ostatní hráče. HSHMP je v úzkém kontaktu s vedením SK Slavia Praha, které poskytuje adekvátní součinnost. Aktuálně je v rámci předběžné opatrnosti s klubem domluven do čtvrtka tohoto týdne klidový režim pro všechny," uvádí ve svém úterním prohlášení Hygienická stanice hlavního města Prahy. 

Následně dojde k další sérii testování na COVID 19, a to v podobě navazující trojfázové sérii testů všech hráčů a ostatních, vždy v několikadenních časových odstupech, zatím s časovým horizontem do 1. 6. 2020. V rámci testování je volena metoda RT-PCR výtěrem z nosohltanu pro vyloučení přítomnosti viru v dýchacích cestách. Slavia měla do obnovené ligové soutěže vstoupit v úterý 26. května v Mladé Boleslavi. „Pokud i pondělní testy vyjdou negativně, chceme normálně hrát," uvedl předseda představenstva SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík.

„Zároveň dochází ke klidovému režimu celého klubu. V domácím prostředí do pátku nezůstávají jen hráči a další pracovníci okolo A-týmu, ale i všichni kluboví zaměstnanci. Stejně tak dochází ke zrušení činnosti části slávistické mládeže, která se připravuje v areálu v Edenu. Dojde také k opětovné desinfekci klubových prostor," doplňuje tiskový mluvčí SK Slavia Praha Michal Býček.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články