Slavii posílí Ondřej Karafiát | SK Slavia Praha
Více

Slavii posílí Ondřej Karafiát

Sešívané řady posílí po vypršení smlouvy v Liberci defenzivní univerzál Ondřej Karafiát. S klubem podepsal smlouvu na čtyři roky.

Ondřej Karafiát, který naposledy působil ve Slovanu Liberec, podepsal se Slavií smlouvu do 30. června 2024. V novém působišti naváže na spolupráci s trenérem Jindřichem Trpišovským, po jehož boku působil nejdříve ve Viktorii Žižkov a následně i na severu Čech.

„Ondru jsme přivedli, protože je to hráč v optimálním věku s velkým potenciálem, který prošel Jindrovi Trpišovskému pod rukama ve Viktorce Žižkov a následně i Liberci, takže zná jeho filozofii a způsob hry. Jsme rádi, že se nám to povedlo dotáhnout právě v tomto období. Přišel proto, aby zvýšil konkurenci na postu stopera, zároveň může hrát i na postu defenzivního záložníka. Přivádíme dalšího charakterního hráče, věříme, že bude přínosem pro náš klub a že se prosadí,“ říká člen představenstva a sportovního úseku Jiří Bílek.

„Motivaci mám obrovskou, tady v muzeu na mě dýchl světový fotbal, je vidět, že Slavia je velkoklub, a já jen doufám, že budu moct zažít to, co si kluci zažili minulý rok, protože není nic víc na klubové scéně než Liga mistrů. Budu dělat maximum, aby se tyto zážitky zopakovaly,“ dodává ke svému přestupu Ondřej Karafiát.

Ondřej Karafiát

Pětadvacetiletý obránce začínal s fotbalem jakožto rodák z Prahy u rivala z druhé strany Vltavy, na Spartě. Startu za letenský A-tým se však nedočkal. Jako devatenáctiletý se objevil v sezoně 2013/14 pouze jednou na lavici náhradníků v pohárovém utkání proti Dukle, v dalším ročníku tak zamířil na hostování do Viktorie Žižkov. Zde pod vedením Jindřicha Trpišovského nakoukl do dospělého fotbalu, když si připsal 25 startů ve FNL a tři starty v poháru. V následujícím ročníku 2015/16 putoval opět na hostování, tentokrát do Českých Budějovic.

Už po půl roce se ale dočkal pozvánky do nejvyšší české soutěže. Ze Sparty ho vykoupil Liberec v čele, s kým jiným než Jindřichem Trpišovským. Za liberecký Slovan si stihl Ondřej Karafiát ve všech soutěžích připsat 127 startů, ve kterých se postaral o 2 góly a 6 asistencí. V sezoně 2016/17 si zahrál i základní skupinu Evropské ligy, kde narazil na Karabach, PAOK a Fiorentinu.

Po skončení tří a půl letého působení v Liberci přestupuje do Slavie jako volný hráč.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články