Srovnání formy: Slavia vs. Leicester | SK Slavia Praha
Více

Srovnání formy: Slavia vs. Leicester

Slavia se utká s Leicesterem City už ve čtvrtek. Jak si oba týmy vedou v této sezoně?

První zápas playoff Evropské ligy odehrají sešívaní ve čtvrtek od 18:55 v Edenu. Pojďme se podívat, jak si anglické mužstvo vede ve srovnání se Slavií v aktuální sezoně.

Mírnou bodovou převahu mají sešívaní, přestože Leicester odehrál o šest utkání více. Anglická liga nebyla v této sezoně narozdíl od české přerušena. Slavii se podařilo ve 28 zápasech domácí ligy, poháru a evropských pohárů získat 69 bodů, tedy o jeden více než Leicester, který získal 68 bodů ve 34 utkáních. Slavia má průměr bodu na zápas o 0,38 vyšší než anglický celek. 

Slavia vládne domácí soutěži s desetibodovým náskokem na druhou Spartu, Leicester je momentálně na třetím místě o skóre za druhým Manchesterem United. Na první Manchester City ztrácí sedm bodů, na čtvrtou Chelsea má náskok čtyř bodů.

Leicester se může chlubit dobrou statistikou v útočné i obranné fázi hry. V lize je na čtvrtém místě v počtu vstřelených gólů, celkově jich v této sezoně dal 64, což v průměru značí téměř dvě branky za utkání. V počtu obdržených gólů se drží na šestém místě, během celé sezony inkasoval průměrně jednou za zápas. Slavia je v obou těchto statistikách před anglickým celkem. Díky 73 vstřeleným brankám má průměr 2,61 gólu na duel a inkasuje průměrně necelou jednu branku.

V Evropské lize se Leicester umístil ve své skupině na prvním místě se 13 body a skóre 14:5. Druhá Braga měla shodný počet bodů, ale horší skóre. V tabulce následovala ukrajinská Zorja Luhansk se šesti body a čtvrté AEK Atény se třemi body. 

Nejlepším střelcem lišek je momentálně Jamie Vardy, který nasázel 12 gólů ve 23 utkáních, ke kterým přidal i pět asistencí. Produktivní je i záložník Harvey Barnes, který má stejně gólů jako Vardy, odehrál ale už 31 zápasů. Sešívaní by si měli dávat pozor také na záložníka Jamese Maddisona, který má v aktuální sezoně za 31 utkání na svém kontě 10 branek a 10 gólových asistencí. Lišky se v zápase v Praze budou muset obejít bez klíčového obránce Jamese Justina, který se minulý týden zranil v pohárovém zápase proti Brightonu.

Hodnota kádru Leicesteru je podle serveru Transfermarkt 7,5 krát vyšší než Slavie. Zajímavé je, že se hodnota sešívaných od posledního zápasu Evropské ligy proti Leverkusenu v prosinci zvedla o 25 milionů eur, takže se téměř zdvojnásobila.

  SK Slavia Praha Leicester City
Odehrané lig. zápasy 28 34
Počet bodů 69 68
Body/zápas 2,38 2
Vstřelené branky 73 64
Vstřelené branky/zápas 2,61 1,88
Obdržené branky 26 34
Obdržené branky/zápas 0,93 1
Hodnota kádru* 62,25 mil. EUR 468,5 mil. EUR

* Hodnota kádru podle webu transfermarkt.de ke dni 16. 2. 2021

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články