V neděli od 17:00 v Olomouci | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 17:00 v Olomouci

V nedělní podvečer zavítají sešívaní v rámci 31. kola FORTUNA:LIGY na půdu Olomouce, kde budou chtít uhájit neporazitelnost a prodloužit rekordní sérii bez prohry.

S jistotou mistrovského titulu i účasti ve finále MOL Cupu, kterou zajistila středeční výhra na Letné, míří sešívaní v neděli do Olomouce. Motivace uspět na Hané je velká, svěřenci Jindřicha Trpišovského mohou opět vylepšit československý rekord a prodloužit neporazitelnost.

Slávisté se Sigmou v letošní sezoně sehráli dva duely, 16. ledna v Edenu zvítězili 3:1. Minulý týden se pak na Andrově stadionu v rámci čtvrtfinále MOL Cupu radovali z výhry 3:0. Uvidíme v neděli podobné duel?

„Je to prostě ligový zápas. Máme sezonu nějak rozehranou, takže je důležité v tom pokračovat. Situace se změnila, máme jistotu titulu, dostali jsme se do finále poháru a příští týden po dlouhé době nehrajeme v týdnu. Máme možnost dokázat další unikátní věci, projít ligou bez porážky, a tohle bude důležitý krok. Motivace je velká, což jsme ukazovali ve všech zápasech,“ hodnotí trenér Jindřich Trpišovský.

„Dali jsme si nějaké cíle do konce sezony a tohle jsou dva z nich. V neděli určitě chceme natáhnout tyhle rekordy a jako každý zápas jedeme vyhrát,“ souhlasí s koučem sešívaných záložník Tomáš Holeš.

V lize už mají sešívané jisté první místo, proto se nabízí možnost dát prostor méně vytíženým hráčům.

„Trochu bojujeme s virózou, takže někteří méně vytížení hráči prostor určitě dostanou. Někteří kluci nebyli stoprocentně připravení a ni na středeční derby, a kdyby se nejednalo o tak důležitý zápas, určitě by do něj nešli. Uvidíme, kdo se do neděle z virózy dostane a jestli případně nepřibude někdo další, je to nepříjemné na dýchací systém. Další otázkou navíc je, jestli některým hodně vytíženým hráčům nedáme volno. Stále ještě zvažujeme, v jakém složení v Olomouci nastoupíme,“ přibližuje trenér Slavie.

Na rozdíl od drobné virózy, která tým postihla, je dobrou zprávou návrat po zranění Petera Olayinky, Stanislava Tecla a snad také Abdallaha Simy.

„Někteří hráči byli skutečně přetížení a měli náročný program, některé navíc stihla ta viróza. Je proto dobře, že se nám někteří hráči vrací, potřebují herní praxi, protože nás čeká finále poháru a další těžké zápasy, někteří kluci pak jedou na EURO. Je skvělé, že například Lukáš Provod, který nám vypadl na čtrnáct dní, se může dostat zpět do herní kondice a získat herní praxi. To je hodně důležité, protože například u Petera Olayinky je vidět, že někteří kluci potřebují delší dobu, než se do toho po výpadku dostanou. Je skvělé, že si můžeme vybírat a vyzkoušet, jak na tom někteří hráči před dalšími důležitými zápasy jsou,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Utkání v Olomouci začíná v neděli v 17:00 a přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další informace samozřejmě naleznete na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články