Slávisté v repre: Jak se dařilo v boji o světový šampionát? | SK Slavia Praha
Více

Slávisté v repre: Jak se dařilo v boji o světový šampionát?

Listopadová reprezentační pauza a s ní i základní část kvalifikace na MS 2022 v Kataru je u konce. Jak se dařilo slávistům v jejich národních týmech?

Česká republika

Česko 7:0 Kuvajt
Česko 2:0 Estonsko

Na přípravný zápas s Kuvajtem a poslední kolo kvalifikace na mistrovství světa s Estonskem byli nominováni Lukáš Masopust, Aleš Mandous, Jan Kuchta a Michael Krmenčík. Při vysoké výhře 7:0 proti Kuvajtu udržel Mandous při svém druhém reprezentačním startu čisté konto. Masopust, Krmenčík a Kuchta si zase připsali každý po jedné asistenci. V kvalifikačním duelu s Estonskem figuroval v základní sestavě Lukáš Masopust. V 61. minutě ho na hřišti nahradil Jan Kuchta a k němu naskočil i Michael Krmenčík. Česká republika se ještě o místo na mistrovství světa v Kataru bude muset porvat v baráži, v základní skupině skončila třetí za Belgií a Walesem.

Foto: FAČR

Český výběr do 20 let se utkal v Elitní lize U20 s výběry Itálie a Norska. Do zápasů byli nominováni Martin Douděra a Adam Toula. V senzační výhře 2:1 proti dvacítce Itálie nastoupili oba slávisté jako střídající hráči, gólem se navíc blýskl slávista na hostování ve Vlašimi, Jakub Kříšťan. Při remíze 1:1 s Norskou U20 začínali oba hráči Slavie v základní sestavě a na hřišti zůstali do 62. minuty.

V nominaci kategorie U19 pro dva přípravné zápasy proti Slovensku a Norsku figurovali Antonín Kinský a Kryštof Obadal. Své první nominace v českých barvách se navíc dočkal i kmenový hráč Slavie na hostování ve Vlašimi, Denis Alijagič, který dosud reprezentoval Bosnu a Hercegovinu. Po úvodní výhře 2:1 se slovenským výběrem přišla prohra 4:1 s Norskem. Jediný gól českého výběru proti Norsku vstřelil další slávista na hostování ve Vlašimi, Denis Višinský.

Slovensko

Slovensko 2:2 Slovinsko
Malta 0:6 Slovensko

Slovensko se v kvalifikaci o mistrovství světa utkalo se Slovinskem a Maltou. Při vysoké výhře 6:0 na Maltě nastoupil Jakub Hromada na posledních 20 minut utkání. Slováci skončili na 3. místě skupiny H a na mistrovství světa se tak bohužel nepodívají.

Rumunsko

Rumunsko 0:0 Island
Lichtenštejnsko 0:2 Rumunsko

Nicolae Stanciu byl v základní sestavě rumunského výběru pro oba zápasy kvalifikace na mistrovství světa, proti Lichtenštejnsku navíc nastoupil s kapitánskou páskou. Rumunsko nakonec skončilo na 3. místě skupiny J a na mistrovství světa se také nepodívá.

Libérie

Libérie 0:2 Nigérie
Libérie 3:1 Středoafrická republika

Oscar odehrál oba zápasy africké kvalifikace na mistrovství světa a proti Středoafrické republice zaznamenal asistenci. Libérie se umístila na 3. místě tabulky skupiny C a o světový šampionát tak bude moci zabojovat znovu až za 4 roky.

Ukrajina

Ukrajina 1:1 Bulharsko
Bosna a Hercegovina 0:2 Ukrajina

Ukrajina s Tarasem Kačarabou v nominaci remizovala v přípravném utkání proti Bulharsku 1:1. V posledním zápase kvalifikace o mistrovství světa zvítězila 2:0 proti Bosně a Hercegovině a o místo na světovém šampionátu se tak ještě bude ucházet v baráži. Stoper sešívaných zůstal v obou utkáních na lavičce.

Dánsko

Dánsko 3:1 Faerské Ostrovy
Skotsko 2:0 Dánsko

Na zápas kvalifikace mistrovství světa proti Skotsku byl donominován Alexander Bah a v 81. minutě si připsal první soutěžní start za svůj národní tým. I přes prohru 0:2 jsou Dánové jedním z týmů, které si zajistily účast na mistrovství světa první pozicí ve skupině a my tak můžeme doufat, že Alexe uvidíme na MS.


Foto: Anders Kjærbye

Švédsko U21

Švédsko U21 4:0 Bosna a Hercegovina U21
Irsko U21 1:0 Švédsko U21

Aiham Ousou nastoupil s kapitánskou páskou k oběma zápasům kvalifikace mistrovství Evropy do 21 let. I přes prohru 0:1 s Irskem drží švédský výběr zatím první místo v jejich kvalifikační skupině, oproti druhé Itálii má ale dva zápasy k dobru.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články