Béčko zaznamenalo další vítězství | SK Slavia Praha
Více

Béčko zaznamenalo další vítězství

V utkání jedenáctého kola ČFL porazila naše juniorka doma Semily 2:1 a připsala si tak již pátou výhru v řadě. Skóre otevřel gólem do šatny Emmerling, po přestávce přidal druhou branku Slavie Hašler. Hosté pak dokázali pouze snížit zásluhou Poledníka.
V utkání jedenáctého kola ČFL porazila naše juniorka doma Semily 2:1 a připsala si tak již pátou výhru v řadě.

V prvním poločase slávisté příliš nebezpeční nebyli. Navrch měly spíše Semily a v některých fázích hry si vynucovaly mírný tlak. K zužitkování jejich příležitostí jim ale scházelo více klidu v koncovce. Když už hosté mířili mezi tyče, stál na svém místě gólman Skácel. Naši hráči se do šancí příliš nedostávali, přesto dokázali narozdíl od svého soupeře skórovat. A jak už se stává dobrým zvykem, bylo to znovu těsně před koncem poločasu. Z levé strany hřiště poslal do pokutového území střílený přízemní centr Emmerling, míče si však nikdo nevšímal, ani brankář Pařízek, a tak skončil v síti.

Po přestávce kvalita naší hry vzrostla. To potvrdil například v 51. minutě Krajčík, ale jeho tvrdá střela šla metr vedle tyče. Na pojistku jsme si proto museli pět minut počkat. Balík nacentroval před bránu, Otočkovi se sice ještě nepodařilo usměrnit míč do sítě a tak ho za záda bezmocného Pařízka poslal až další slávista Hašler. Po celý zápas snažící se a obstojně hrající hostující celek však nesložil zbraně a odměnou mu bylo alespoň snížení. O to se postaral po přihrávce z leva ve vápně nekrytý Poledník. Ovšem k vyrovnání stále scházela semilským větší koncentrovanost ve finální fázi. V samotném závěru měl každý z týmů jednu příležitost. Hlavičkové pokusy slávisty Buryánka ani na druhé straně obránce Vladyky ale mířily mimo tyče.

„Přestože jsou Semily těsně nad pásmem sestupu a výsledkově se jim nedaří, věděl jsem, že předvádí dobrý fotbal. A samotné utkání to potvrdilo. Je potřeba ocenit kvalitu hry soupeře, protože hrál velmi dobře a my s ním měli veliké starosti. Pro kluky to bylo hodně těžké, vítězství si cením,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

„Hráli jsme s týmem, který se pohybuje na spodních příčkách tabulky. Nebylo to ale tak jednoduché, hráli dobře kombinačně a my zase hodně balónů kazili,“ řekl slávista Jan Balík. „Proměnili jsme však šance a možná i trochu se štěstím v závěru vítězství uhájili,“ pokračoval. „To k tomu patří a zatím se nás drží,“ dodal mladý levý bek.

Slavia B – Semily 2:1 (1:0)
Branky: 44. Emmerling, 56. Hašler – 68. Poledník
Sestava Slavie: Skácel – Martin Zachariáš, Vaněk, Lapáček, Balík – Krajčík (90. Dubský), Kotrba, Stejskal (80. Budějský), Hašler – Otočka, Emmerling (46. Buryánek)
Sestava Semil: Pařízek – Gottwald, Vladyka, Melka, Nesvadba – Mencl, Chod (78. Hromádko), Jirásko, Havel (64. Brett) – Poledník, Soukup
ŽK:24. Vaněk, 90. Buryánek – 58. Jirásko, 76. Vladyka
Diváků: 156

Tabulku ČFL zobrazíte kliknutím zde.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články