Slavia podlehla Žilině 1:2 | SK Slavia Praha
Více

Slavia podlehla Žilině 1:2

Ve svém třetím vystoupení na turnaji Tipsport Cup nestačila Slavia v kombinované sestavě s řadou hráčů juniorky na úřadujícího slovenského mistra. I přes prohru jsme v tabulce skupiny A zatím se šesti body první. O našem umístění a soupeři pro zápas o celkové umístění se rozhodne ve středu, kdy Žilina dohrává s Xaverovem...
Ve svém třetím vystoupení na turnaji Tipsport Cup nestačila Slavia v kombinované sestavě s řadou hráčů juniorky na úřadujícího slovenského mistra. I přes prohru jsme v tabulce skupiny A zatím se šesti body první. O našem umístění a soupeři pro zápas o celkové umístění se rozhodne ve středu, kdy Žilina dohrává s Xaverovem.

Po půli jsme prohrávali 0:2. Na mladých slávistech se projevila nezkušenost a přestože se hrálo převážně ve středu hřiště, do zakončení se dostávala více Žilina. My jsme si stoprocentní příležitost nevypracovali. Nejnebezpečnější moment z naší strany přišel po čtrnácti minutách hry. Po kombinaci Hrdličky s maďarským záložníkem Györgym se před gólmanem Muchou zjevil útočník Emmerling, ale v časové tísni mířil mimo. Žilina se vedení ujala ve 22. minutě. Nachtman hrubě chyboval, nechtěně namazal Gottwaldovi a ten se sám před Podaným nemýlil. Druhý gól soupeře přidal ve 29. z penalty Bažík, když střelou k pravé tyči potrestal faul našeho kapitána Martina Zachariáše na Minarčíka.

Do druhého poločasu nastoupila Slavia v obměněné sestavě aktivněji. V pokutovém území soupeře jsme se však i nadále neprosazovali a tak přišly na řadu pokusy z větší vzdálenosti. V 56. protáhl brankáře Muchu Dubský. Po něm zkoušel neúspěšně štěstí také Jirásek. V 66. zahrozila na druhé straně Žilina ze standardní situace, nebezpečně hlavičkoval Labant. Alespoň snížení jsme se dočkali v 71. minutě. Po ideální zpětné přihrávce Dubského se z více jak dvaceti metrů parádní střelou do pravého růžku žilinské branky prosadil Václav Kotrba. Do konce zápasu jsme si však už žádnou další vážnější příležitost nevypracovali, a tak se mohl slovenský mistr radovat z prvního vítězství na turnaji.

„Jsem tu nějakých patnáct dnů a chtěl jsem se seznámit i s hráči širšího kádru a těmi, co si doléčují zranění. Proti kvalitnímu soupeři se ukáže, co v nich je," uvedl trenér Josef Csaplár. K samotnému duelu dodal: „Góly jsme dostali po naivních chybách. Ve druhém poločase jsme zapnuli a vstřelili nádhernou branku. Žilina ale zvítězila zaslouženě.“

Žilina - Slavia 2:1 (2:0)
Branky: 71. Kotrba – 22. Gottwald, 29. Bažík z penalty
Slavia: Podaný – Mar. Zachariáš (46. Budějský), Vaněk (46. Buryánek), Nachtman, Balík (46. Kotrba) – Krajčík (46. Dubský) , Hrdlička, Mil. Zachariáš, György – Jirásek, Emmerling (46. Stejskal)
Žilina: Mucha - Zábavník, Labant, Vomáčka, Adelardo - Barčík (46. Konečný), Sninský, Bažík, Minarčík (80. Staš) - Fabuš (46. Rusnák), Gottwald (73. Šimček).

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články