Nevydařená domácí tečka | SK Slavia Praha
Více

Nevydařená domácí tečka

Ve 14. ligovém kole jsme doma neuspěli a v posledním podzimním zápase na Strahově jsme s Olomoucí remizovali 0:0 . V základní sestavě se po delší době objevili Lukáš Došek a Luboš Kozel.

Do první příležitosti se dostal ve 2. Vlček, kterého vyslal před Václavíka Kobylík. Náš gólman situaci ustál a kopal se pouze roh. Slávisté kontrovali v 5., Tomáš Došek nasadil na hranici vápna Rozehnalovi housle a nepříjemnou střelou vyzkoušel Vaniaka. Pak se dlouhé minuty nic nedělo, naše mužstvo mělo mírně navrch, ale nedokázalo si vytvořit gólovou příležitost. Olomouc se snažila o brejky, chyběla jí však přesnost. Další zajímavé momenty přišly až po půlhodině hry. V rozmezí dvou minut měl možnost skórovat Zelenka, o chvíli později se pokoušel individuálním průnikem uspět Dostálek, skóre se však neměnilo. Největší šanci Olomouce zmařil ve 41. Vlček, který po přihrávce Kobylíka mířil z vápna do boční sítě.

Téměř celý druhý poločas se soupeř jen bránil. Slávisté obléhali pokutové území, jejich převaha byla ale jalová a navíc mohli i prohrávat, sólo aktivního Vlčka v 50. naštěstí zmařil Václavík. Několik sekund poté nedokázal Zelenka v ideální pozici zpracovat před gólmanem míč. V 64. jsme nevytěžili nic ze série rohů, v 73. po Kuchařově centru hlavičkoval těsně vedle Tomáš Došek. Olomouc hrozila z protiútoků - nebezpečnou Sieglovu jedovku srazila naše obrana na roh. Poslední možnost strhnout vítězství na svou stranu jsme měli v 88. – Lička však z několika metrů vysoko přestřelil.

Jak to viděli naši hráči
„Sehráli jsme celkem dobrý zápas, druhý poločas byl z naší strany kvalitní, chyběl ale gól. Nedokázali jsme si vytvořit stoprocentní šanci. Kopali jsme hodně rohů, hodně jsme centrovali, nepodařilo se nám však prosadit. Jestli jsem spokojený s čistým kontem? Klidně bych ho vyměnil za výsledek 4:3. Potřebovali jsme vyhrát a ztratili jsme zbytečně dva body,“ mračil se Michal Václavík. Bodová ztráta nepotěšila ani Adama Petrouše: „První půle nic moc, měli jsme makat už od začátku. Asi jsme si mysleli, že si dají branku sami. Po poločase to šlo, bohužel to tam ale nespadlo." S naším obráncem se shodnul i Petr Švancara: „Promarnili jsme zbytečně první půlku, v závěru utkání jsme moc chtěli, ale nepovedlo se. Chyběla závěrečná přihrávka a víc střel. Je to škoda, Žižkov a Sparta zaváhaly, měli jsme toho využít.“

Jak to viděl náš trenér
"V prvním poločase to bylo vyrovnané, po přestávce jsme si vypracovali územní převahu, ale na to se nevyhrává. Je to pořád dokola, ve finální fázi nám chybí větší sebevědomí, hráči se bojí udělat kličku, narazit si, kombinovat. Chybí myšlenka a zodpovědnější pojetí," řekl zklamaný Josef Pešice na tiskové konferenci .

Jak to viděl trenér hostů
"Přijeli jsme alespoň pro bod a to se podařilo. Nehráli jsme podle mých představ, Slavia nás zmáčkla a byla lepší. I tak jsme mohli vyhrát, dostali jsme se do několika slibných příležitostí," vrátil se k utkání Jiří Vaďura.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články