Slavia podlehla Mladé Boleslavi, náš jediný gól vstřelil Kuka | SK Slavia Praha
Více

Slavia podlehla Mladé Boleslavi, náš jediný gól vstřelil Kuka

Slávističtí fotbalisté ve středu prohráli v přípravném duelu s nováčkem první ligy z Mladé Boleslavi 1:2. Jedinou branku Slavie vstřelil v 63. minutě Pavel Kuka, pro kterého to bylo první střetnutí od začátku přípravy. Zápas se hrál u příležitosti 70. výročí fotbalu v Horkách nad Jizerou. Již v sobotu nás čeká další...
Slávističtí fotbalisté ve středu prohráli v přípravném duelu s nováčkem první ligy z Mladé Boleslavi 1:2. Jedinou branku Slavie vstřelil v 63. minutě Pavel Kuka, pro kterého to bylo první střetnutí od začátku přípravy. Zápas se hrál u příležitosti 70. výročí fotbalu v Horkách nad Jizerou. Již v sobotu nás čeká další z řady utkání proti polskému týmu Górnik Zabrze.

V oboustranně kvalitním utkání si přišli na své hlavně diváci, útočné fáze obou mužstev totiž zvysoka předčily obrany. Přesto padalo poměrně málo gólů. O jediný přesný zásah v první půli se postaral boleslavský Matějovský, který se prosmýkl kolem dvou slávistických beků a z malé vzdálenosti překonal Černého. Fotbalisté Slavie nevyužili několik příležitostí, aktivní byl především Adauto.

Po osmnácti minutách hry ve druhém poločase jsme skóre srovnali. Po centru z pravé strany se dostal k míči Sedláček a do pokutového území poslal střílenou přihrávku. Balón si zpracoval Kuka, obešel gólmana a vyrovnal. Nerozhodný stav však netrval dlouho. V 66. se za soupeře trefil Cigánek hlavou z brejku po centru Bednáře. Slavia měla minimálně na vyrovnání. Adauto ale tři gólové šance nevyužil, podobně si vedli i Piták a Hrdlička.

„Samozřejmě nejsme spokojení s výsledkem ani s výkonem. Hlavně v obranné činnosti celého mužstva byly velké mezery. Stejně jako v předchozích zápasech nás pálilo proměňování šancí,“ uvedl asistent Martin Hřídel.


Mladá Boleslav – Slavia 2:1 (1:0), hráno v Horkách nad Jizerou
Branky: 36. Matějovský 66. Cigánek - 63. Kuka
Sestava: Černý – Došek (76. Kratochvíl), Holeňák (75. Chleboun), Müller (46. Hrdlička), Sedláček – Piták, Švec, Bejbl, Gedeon (76. Lukeš) - Adauto (76. Táborský), Latka (46. Kuka)

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články