O ligové sestavě má kouč Csaplár z větší části jasno | SK Slavia Praha
Více

O ligové sestavě má kouč Csaplár z větší části jasno

Už čtvrtý den tráví slávisté na soustředění v Nymburce. Ve známém sportovním centru se připravují na nový ročník, který se rychle blíží – příští týden budeme znát svého soupeře do předkola Poháru UEFA. A sedmého srpna vstoupíme do ligy zápasem ve Zlíně. „O sedmi osmi hráčích sestavy už mám jasno. Samozřejmě se to odvíjí od výkonů,“ říká kouč Josef Csaplár...
Už čtvrtý den tráví slávisté na soustředění v Nymburce. Ve známém sportovním centru se připravují na nový ročník, který se rychle blíží – příští týden budeme znát svého soupeře do předkola Poháru UEFA. A sedmého srpna vstoupíme do ligy zápasem ve Zlíně. „O sedmi osmi hráčích sestavy už mám jasno. Samozřejmě se to odvíjí od výkonů,“ říká kouč Josef Csaplár.

V Nymburce pracuje s devatenácti fotbalisty, z toho tři jsou gólmani. Vedle Černého a Kozáčika jde ještě o talentovaného Miroslava Samoela. Z tréninkového procesu vypadl na několik dnů obránce Miroslav Holeňák, který laboruje s nataženým stehenním svalem. Kvůli problémům s ramenem musel vysadit i záložník Michal Švec.

Několik hráčů odešlo v minulých dnech na hostování, jiní byli přeřazeni do B-týmu. „Potřebují pravidelně nastupovat. Do sestavy v áčku by se nedostali a na lavičce se nikdo lepším fotbalistou nestal. Kdyby měl někdo přijít do mužstva, musí to být hotový hráč,“ vysvětluje Csaplár. (Více o pohybech v kádru čtěte zde.)

Potěšující zprávou je, že v plné přípravě je i trojice rekonvalescentů Gedeon-Adauto-Fořt. Posledně jmenovaný nastoupil v úterý na pár minut i do utkání proti Bohemians, poprvé od jarní operace kolene. A co populární „Gedy“? „Není problém. Měl pauzu přes půl roku. Já doufám, že se do formy vrátí v co nejkratší době,“ pochvaluje si Josef Csaplár.

Méně radostné jsou pak výsledky týmu v přátelských zápasech. Slavia naposledy zvítězila 1. července nad Slovanem Bratislava. Od té doby dvakrát remizovala a třikrát prohrála. „Nepřeceňuji vítězství ani porážky, jsme v přípravě, kádr se mění,“ poznamenal trenér. „Experimentujeme, zkoušíme, taky to dost souvisí s tím, jaká nastoupí sestava,“ pokračuje.

S dosaženými výsledky však kouč Csaplár pochopitelně spokojen není. „Neproměňujeme šance. Útočníci jsou nejvíce cenění hráči. Jde o to mít trpělivost, ti naši dávat góly umějí.“

V závěru přípravy čekají mužstvo poslední dva duely. A oba proti zahraničním soupeřům. V sobotu se střetneme ve Freistadtu s rakouským ligovým Paschingem, o týden později zajíždíme do Fürthu, který hraje druhou nejvyšší soutěž v Německu.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články