Slavia změří síly s Blšany, na Žižkově! | SK Slavia Praha
Více

Slavia změří síly s Blšany, na Žižkově!

V sobotu pokračuje česká nejvyšší fotbalová soutěž již čtrnáctým kolem. V něm měla Slavia původně zajíždět do Blšan, v nejmenší prvoligové vísce Evropy však nemají dostatečné umělé osvětlení, a tak se zápas uskuteční na pražském stadionu Viktorie Žižkově. Střetnutí se hraje od 14:25...
V sobotu pokračuje česká nejvyšší fotbalová soutěž již čtrnáctým kolem. V něm měla Slavia původně zajíždět do Blšan, v nejmenší prvoligové vísce Evropy však nemají dostatečné umělé osvětlení, a tak se zápas uskuteční na pražském stadionu Viktorie Žižkově. Střetnutí se hraje od 14:25, přímým přenosem jej vysílá TV Nova. Blšany jsou v současnosti na jedenácté příčce tabulky, na kontě mají dvanáct bodů. V posledním utkání prohrály v Českých Budějicích 0:3.

Trenérem soupeře je bývalý reprezentant Michal Bílek, který se ujal týmu v polovině minulé sezóny a s mužstvem, kterému valná většina fotbalové veřejnosti prorokovala sestup, doslova unikl hrobníkovi z lopaty. Soupeř má v kádru řadu zkušených fotbalistů, mezi ně patří zejména bývalí slávisté Martin Müller a Luděk Zelenka. Další útočník Tomáš Pešír přišel rovněž ze Slavie. V týmu působí ještě Milan Zachariáš, jenž červenobílý dres oblékal minulou sezónu a je v klubu na hostování. Dalšími klíčovými hráči jsou například gólman Aleš Chvalovský, záložník Radek Šelicha či uzdravený Filip Dort.

V minulé sezóně se nám proti Blšanům dařilo. Na podzim jsme jako hostující celek v utkání, které musely Blšany uspořádat z podobných důvodů v Příbrami, zvítězili 2:0. Vlastní branku si vstřelil Vorel, tři body pojistil v závěru Kuka. Na jaře na Strahově jsme si pak stejný výsledek zopakovali. Góly zaznamenali Pavel Fořt a Václav Koloušek.

Pokud nevyrazíte na Žižkov osobně a nemůžete využít ani přímého přenosu TV Nova, nabízí vám www.slavia.cz tradiční on-line reportáž. Začínáme s výkopem utkání.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články