V posledním zápase podzimu slávistky jasně vyhrály | SK Slavia Praha
Více

V posledním zápase podzimu slávistky jasně vyhrály

V sobotu zakončily slávistky podzimní část první ligy žen, když zvítězily na těžkém terénu v Plzni 5:0. Dvakrát se gólově prosadila Holečková, po jedné brance přidaly Hejlová, Budošová a Pěničková. Fotbalistky Slavie přezimují na druhé příčce tabulky.
V sobotu zakončily slávistky podzimní část první ligy žen, když zvítězily na těžkém terénu v Plzni 5:0. Dvakrát se gólově prosadila Holečková, po jedné brance přidaly Hejlová, Budošová a Pěničková. Fotbalistky Slavie přezimují na druhé příčce tabulky.

Do Plzně jsme se vydali bez tří hráček. Chyběly Chlumecká, Hreňová a Ižová. Těžký terén nám dělal v úvodní patnáctiminutovce problémy, pak jsme se ale již začali prosazovat. V 15. minutě otevřela skóre Hejlová, která se trefila po centru Kaplanové. O čtyři minuty později zvýšila svoji premiérovou brankou v tomto roce Budošová. Do přestávky jsme vstřelili ještě jeden gól. Ve 28. fauloval soupeř v šestnáctce Bottovou a nařízenou penaltu v pohodě proměnila kapitánka Pěničková.

Ve druhém poločase přišla na hřiště Holečková, která pro domácí znamenala permanentní nebezpečí a svůj pobyt na hřišti korunovala dvěma brankami. Poprvé se prosadila v 61. minutě, kdy prostřelila brankářku po přiťuknutí od Hejlová. V 75. pak po přihrávce od Přibyslavské upravila na konečných 5:0.

„Na těžkém terénu jsme odehráli pěkný zápas. Hráčkám dělalo problém nakopnout balon, přesto jsme vítězství vyjádřili pěknými akcemi a padly i hezké branky. Rozhodčí mohla odpískat ještě dva jasné pokutové kopy, ale slitovala se s domácími. Fotbalistky hrály ve velkém nasazení, bojovaly, snažily se, ale na tomto terénu nešlo prakticky kombinovat,“ uvedl trenér Pavel Hejhal.

Plzeň - Slavia 0:5 (0:3)

Branky: 15. Hejlová, 19. Budošová, 28. Pěničková z pen., 61. a 75. Holečková
Sestava Plzně: Odlasová - Černá - Bohmanová, Kvíderová (7. Divišová), Valečková - Valterová, Přibáňová, Májíčková, Baštová (70. Renglová L.) - Lednárová, Hanžlová (70. Šuhajdová)
Sestava Slavie: Zbořilová - Jeřábková - Marková, Šteffanová, Petranová - Kaplanová (39. Zubková), Pěničková, Budošová (70. Přibyslavská), Bottová (60. Benýrová) - Hejlová, Skůpová (50. Holečková)
ŽK: 17. Valterová - 77. Zubková, 80. Jeřábková

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články